U bent hier

4 trajectcontroles op komst in Herenthout

Herenthout | Neteland
13.02.2020 - 09.05u
Door: Herman Gezelle

Het gemeentebestuur van Herenthout gaat vanaf dit jaar vier trajectcontroles installeren op haar grondgebied. De plaatsingen zijn gebudgetteerd en opgenomen in het meerjarenplan 2020-2025.

De vier locaties werden geselecteerd op basis van ongevallen- en snelheidsdata uit de behoeftestudie die de verkeersdienst van politie Neteland heeft opgemaakt voor de hele politiezone.

Itegemse Steenweg en Nijlense Steenweg zijn eerst aan de beurt. In Itegemse Steenweg is op het grondgebied van Heist-op-den-Berg de installatie reeds aanwezig. Hier zal het traject eenvoudig kunnen verdergezet worden.

Met het einde van de werken aan Herenthoutsesteenweg in zicht is gemeente Nijlen vragende partij om samen een traject in te voeren op de Nijlense Steenweg en de nieuw aangelegde Herenthoutsesteenweg.

Nadien volgt Wiekevorstse Steenweg waar momenteel een snelheidsbeperking tot 50 km/u ingevoerd is als proefopstelling. Tot slot zullen in Bouwelse Steenweg camera's worden geïnstalleerd.

De kosten voor de installaties zullen verdeeld worden tussen de verschillende gemeentes en politiezones.

Trajectcontrole is een methode om het naleven van de maximumsnelheid te controleren.

Digitale camera's controleren het verkeer op twee plaatsen die een zekere afstand uit elkaar liggen, en bepalen de gemiddelde snelheid op basis van de tijd tussen het passeren van de meetpunten.

Foto : Korpschef Luc Smeyers politie Neteland bij een ANPR-camera / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto