Omwille van werkzaamheden aan het spoor ter hoogte van het station van Mol zullen er 4 weekends lang geen treinen kunnen rijden tussen Mol en Herentals in beide richtingen. Dat melden NMBS en spoornetbeheerder Infrabel.

Reizigers kunnen gebruikmaken van vervangbussen die NMBS zal voorzien en de studententrein van Mol naar Heverlee zal wel zoals gepland rijden op zondagavond, net als op maandagavond 11 november.

De werken zijn volgens Infrabel nodig omdat zeven houten wissels aan het station op het einde van hun levensduur zitten. Ze worden vervangen door betonnen exemplaren. De nieuwe wissels zouden ook geluids- en onderhoudsvriendelijker zijn.

Het treinverkeer tussen Mol en Herentals zal onderbroken zijn van vrijdag 1 tot en met zondag 3 november, van zaterdag 9 tot en met maandag 11 november, van zaterdag 23 tot en met zondag 24 november en van zaterdag 30 november tot en met zondag 1 december.

De vervangbussen stoppen in Mol, Geel, Olen en Herentals. In Herentals is er aansluiting voorzien met de IC-trein naar Antwerpen, in Mol met de IC-treinen naar Hasselt en Hamont.

Op zaterdag 16 en zondag 17 november rijden er wel treinen, al kunnen er op 17 november tot 18 uur geen treinen rijden tussen Mol en Leopoldsburg.

Ook daarvoor voorziet NMBS vervangbussen. (belga/nmbs) Foto Nnieuws.