U bent hier

9e Reünie ex-renners @ Maekelhoeve : 'Grootste organisatie in België' - extra foto's

Internationaal | Kempen regio | Laakdal regio | Neteland | Vlaanderen
20.10.2019 - 15.49u
Door: Herman Gezelle

De Maekelhoeve in Veerle-Laakdal was vandaag the place to be voor de jaarlijkse unieke reünie van zo'n 120 wielerlegendes, samen met partners zo'n 230 genodigden.

'Het is ieder jaar toch een fijn én emotioneel weerzien van al deze toffe collega's -ex-renners', weet co-organisator Francis Vermeulen uit Herentals.

'Marie-Louise Van Looy, dochter van onze wielerkeizer -peter van onze organisatie- vervangt de Rik. We weten dat de Rik in gedachten bij ons is. Vandaag heten we ook ons nieuw bestuurslid Eric Peeters welkom. Verjonging blijft welkom.

Onze vriendenkring is de grootste ex-renners organisatie in België. Enkele Nederlanders mogen we ook begroeten, dat geeft onze 9e reünie een internationaal tintje', onderstreept een gelukkige Francis Vermeulen.

Wereldbekende toppers als Roland Liboton, Herman Van Springel, Roger Rosiers, Jo De Roo, Ludwig Wijnants, Bart Leysen en Bert Vermeire waren allemaal present. Met de Nederlander Fred Rompelberg stond de snelheidsrecordhouder op de fiets op de rode loper. 

Ook Johan Schotte, zoon van oerflandrien Briek, kwam naar De Maekelhoeve afgezakt.

En Suske Verhaegen was supergoed op dreef. 'Ik ben zelf 13 jaar beroepsrenner geweest. Ik had meer koersen kunnen winnen, daar heb ik wel wat spijt van, maar ik heb er wel een huis aan overgehouden', lacht de 72-jarige Suske met een knipoog.

Ko Tolbroek (Yerseke) : 'Leuk feest met oude bekenden'

Ko Tolbroek kwam vandaag helemaal over van mosselgemeente Yerseke (Zeeland) : 'Wat een leuk feest hier, een heel fijne organisatie. Ik kom al voor de 3e keer. Wat ook zo interessant is, dat je ook nog ex-renners ontmoet die je helemaal uit het oog verloren bent.'

Jan Vissers uit Dongen (Brabant NL) : 'Belgen én Nederlanders hebben koersbloed in zich'

Ex-coach en sportbestuurder Jan Vissers zakt af uit Dongen (stadje tussen Breda en Tilburg) : 'Belgen én Nederlanders hebben koersbloed in zich. Dit is een internationaal feest vol nostalgie.

Leuk praten met o.a. Suske Verhaegen. We gaan met onze groep zeker z'n museum bezoeken. Ook nog een pluim aan de organisatoren van dit heerlijk feest.'

Francis Vermeulen : 'Op naar de 10e editie 2020'

'Amai, iedereen was bijzonder positief', lacht Francis Vermeulen. 'Echt, enkele ex-renners die dit de mooiste dag van het jaar vonden. Een feest waar nog échte vriendschap heerst. De hele groep was vol lof over de accomodatie, de catering, de perfecte service. 

De 'champs' hadden ook aandacht en vriendschap voor de minder succesvolle ex-renners.

Ieder jaar smeden we nieuwe vriendschappen en afspraken.  Het hele team kijkt nu al uit naar de 10e editie : zelfde periode in 2020.'

Guy Verellen / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto