Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aanbod flexbus De Lijn uitgebreid met 4 extra haltes in Ginderbuiten Mol

Foto De Lijn

Vanaf 1 juli kan je in Mol Ginderbuiten een flexbus nemen. Er worden 4 extra haltes toegevoegd aan het busaanbod : Ginderbuiten kerk, Ginderbuiten, Den Brand en Zavelstraat. De flexbus vervangt de vroegere belbus en reserveer je via de app van De Lijn of op het gratis nummer 0800 12 2 12.

Op 6 januari voerde De Lijn een nieuwe busregeling in. Het aanbod in Heidehuizen werd hierdoor versterkt, de verbinding in Gompel, Ezaart en Wezel viel zo goed als volledig weg. In gehuchten waar weinig tot geen busaanbod is, biedt De Lijn sinds 6 januari flexbussen aan.  Na intensieve gesprekken met De Lijn wordt het flexgebied in onze gemeente nu uitgebreid.

4 extra haltes

Vanaf 1 juli stopt de flexbus ook aan deze haltes in Ginderbuiten: ·Halte Mol Ginderbuiten Kerk ·Halte Mol Ginderbuiten ·Mol Den Brand ·Mol Zavelstraat

Flexbus reserveren

Het flexbus-systeem werkt op dezelfde manier als de vroegere belbussen:

  • De bussen rijden elke dag van maandag tot en met vrijdag: van 6 tot 21 uur;  Op zaterdag en zondag: van 8 tot 21 uur
  • Een bus aanvragen doe je via de app van De Lijn of telefonisch op het gratis nummer 0800 12 2 12. Je maakt hiervoor eenmalig een account aan. De telefooncentrale is te bereiken:
  • Van maandag tot en met vrijdag: van 6 tot 19 uur;  op zaterdag, zondag en feestdagen: van 7.30 tot 15 uur

·Belangrijk: reserveer je rit op tijd: maximaal 30 dagen en minimaal 1 dag op voorhand.

·Op de flexbus blijven de gekende tarieven en vervoerbewijzen van De Lijn geldig.

  • Bij elke boeking wordt bekeken wat voor jou de beste optie is. Je rijdt dus niet per sé met de flexbus tot aan je bestemming, maar stapt eventueel over op een trein of andere bus als dat de beste oplossing is.

Op stap met het openbaar vervoer? Plan vooraf!

Om zeker te zijn dat je geraakt waar je wil zijn, plan je best je reis vooraf. Dit kan je via www.delijn.be/routeplanner.

Liever persoonlijk advies? Bel naar 070 22 02 00 (0,30 euro/minuut) of ga langs in één van de Lijnwinkels. De dichtstbijzijnde Lijnwinkel vind je in Turnhout. Elke vierde dinsdag van de maand staat De Lijn ook op de Molse dinsdagmarkt op het Rondplein.

Foto De Lijn

Deel dit artikel