Vanaf 20 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken op De Merodedreef (N19) in Westerlo.

Ter hoogte van 'Het Kuipje' maakt AWV een afslagstrook voor het verkeer komende van Westerlo en een veilige fietsoversteek met rustpunt in de middenberm, zodat fietsers in twee tijden kunnen oversteken.

Daarnaast worden ook de bushaltes (Westerlo stadion) aan beide zijden van de weg vernieuwd.

De werken starten op 20 april. De bushalte aan de zuidkant (rijrichting Zammel) wordt als eerste aangepakt. Na 3 à 4 weken verschuiven de werken naar de overkant van de weg en volgt de bushalte aan de noordkant (rijrichting Westerlo, kant stadion).

Tijdens het vernieuwen van de bushaltes kan het verkeer in beide richtingen over De Merodedreef blijven rijden, maar moet wel rekening houden met een snelheidsbeperking van 30 km/u.

Fietsers kunnen in beide richtingen passeren aan de kant waar niet wordt gewerkt.

Op het einde van de werken, vermoedelijk in de tweede helft van juni, vernieuwt AWV ook nog het wegdek van De Merodedreef tussen het Bistplein en de Smallerijt. Dit gebeurt tijdens één weekend.

Deze werken zijn sterk weersafhankelijk. Het verkeer richting Westerlo kan dat weekend via De Merodedreef blijven rijden. Het verkeer in de andere richting volgt een omleiding via Tongerlo centrum.