U bent hier

Abonnementen De Lijn op 1 februari aangepast aan gestegen levensduurte

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
26.12.2018 - 17.40u
Door: Mark Jaspers

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts heeft de tarieven van De Lijn vanaf 1 februari 2019 bekrachtigd. Net zoals in andere sectoren volgen de vervoerbewijzen de stijging van de levensduurte.

De abonnementen, het sms-ticket en de dagpassen krijgen een indexaanpassing met gemiddeld 1,73 procent. De digitale vervoerbewijzen (m-ticket, m-card10 en m-daypass), biljetten voor een enkele rit en rittenkaarten (Lijnkaarten) worden niet duurder.

Indexaanpassing abonnementen

De netabonnementen van De Lijn blijven de goedkoopste van België en omgeving. Een Buzzy Pazz (12- tot en met 24-jarigen) voor een jaar kost vanaf februari 212 euro voor het eerste kind. De tweede Buzzy Pazz is 20 procent goedkoper (169,60 euro), vanaf het derde kind kost een Buzzy Pazz voor een jaar 54 euro. Ook kinderen van 6 tot en met 11 jaar hebben een jaarabonnement voor 54 euro.

Een Omnipas (25-64 jaar) zal 319 euro per jaar kosten. 65-plussers betalen 54 euro voor een jaarabonnement.

De abonnementstarieven voor de Limburgse snellijnen 68 (Bocholt - Antwerpen), 178 (Maaseik - Brussel) en 179 (Hamont - Brussel) volgen die van de NMBS. Deze snelbussen over grote afstand zorgen voor verbindingen die men normaliter met de trein aflegt.

Abonnementen met sociale correctie

Mensen die in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming (VT) hebben een jaarabonnement voor 54 euro. Mensen met een vervoergarantie (VG) betalen 44 euro. Dit zijn kortingen van respectievelijk 83 en 86 procent op het normale tarief.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto