De Wokmobiel en Adriaenssen 'Kip aan 't Spit' moesten van schepen Yoleen Van Camp (N-VA) vanaf 1 januari verdwijnen van hun standplaats in Herentals aan McDonalds (Ringlaan-Augustijnenlaan).

Deze Kempense handelaars hadden een geldige vergunning voor ambulante handel en bedienden al jaren met hun populair kraam heel wat Herentalsenaren en Netelanders.

'We werden toen weggejaagd, helemaal voor schut gezet, zonder enig overleg, die schepen heeft géén enkele feeling voor ondernemerschap', vertelt zaakvoerder Paul Adriaenssen 'Kip aan 't Spit' uit Lille.

Krawaat Paul is al 25 jaar actief met z'n kipkraam. We ontmoeten hem aan de Lindekens in Grobbendonk, een vaste stek.

'Coronacrisis heeft veel miserie veroorzaakt, maar het gaat beter nu'

'De zaken gaan goed. De coronacrisis heeft ook economisch overal veel miserie teweeggebracht, maar voor ons gaat het nog', vervolgt Paul.  'Ik ben heel blij dat we opnieuw mochten starten. Eigenlijk was ik verbaasd dat we samen met de markten moesten stoppen door de coronacrisis.  't Is voor ons toch allemaal te doen in open lucht...

Alle regels volgen we, en ik moet zeggen, de klanten volgen die social distance stipt op.  Ze schuiven rustig aan. 

En als je kip-kwaliteit van eigen bodem levert, heb je een altijd veel en toffe vaste klanten. Ons kraam kan je nu ook in Herentals vinden aan de St.-Jobsstraat (ex-Tecno), Gierle Kerk (vrijdag), Zandhoven (dinsdag), De Lindekens (woensdag) en andere plaatsen in de Kempen.

Madeleine (87) : 'Een gebraden kieken van de Paul smaakt naar meer, die zijn zo lekker'

Madeleine (87) uit het Herentalse Diependaal sukkelt met haar been.  'Tot vorig jaar kon ik aan het rondpunt van de Augustijnenlaan nog zelf een kieken gaan halen. Maar dat gaat nu niet meer, 'k ben niet meer zo mobiel.

Dat is heel spijtig, want de Paul is een toffe marktkramer.  M'n tandarts de Cois rijdt, nu m'n klantenkaart bijna vol is, voor mij zelfs naar de Lindekens voor een scharrelkieken. Is dat niet vriendelijk?' Foto Nnieuws FV.