Advipro in Lille opende vanmiddag een ultramodern trainingscentrum met een 'clean-room'.  Advipro levert diensten aan farmaceutische bedrijven en is op zoek naar minstens 30 nieuwe medewerkers.

Advipro 15 jaar

"In januari 2018 bestaat Advipro 15 jaar. Het is een zeer solide bedrijf dat gestaag groeit met gemiddeld 25% per jaar,' zegt CEO Peter Scheyltjens. 'Bij Advipro werken 75 medewerkers, in 2018 gaan we de kaap van 100 medewerkers overschrijden.

We zoeken heel wat verschillende profielen die we na onze opleiding onmiddellijk kunnen inzetten."

Advipro heeft een werkende cleanroom in haar hoofdkwartier in Lille geïnstalleerd, en dat is in Europa echt uniek, aangezien Advipro zelf niets produceert, maar klanten in de farmaceutische, biomedische en hoogtechnologische sectoren ondersteunt met allerlei diensten en kennis.

Wat doet Advipro?

'We helpen farmaceutische bedrijven om medicijnen te produceren die veilig zijn voor de patiënt.

Nationale en internationale instanties zoals het FAGG (Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten) en de FDA (Food and Drug Administration) leggen de farmaceutische sector strenge eisen op om veilige en kwaliteitsvolle geneesmiddelen te produceren voor de patiënt.

De ingenieurs van Advipro komen bij verschillende bedrijven, en hebben zo heel wat expertise van welke aanpakken goed werken en hoe bepaalde problemen opgelost kunnen worden. Die kennis delen ze via consultingopdrachten met de ingenieursteams bij hun klanten.

Waarom deze investering? Opkomende industrieën en nu al te weinig gekwalificeerde mensen

Met het trainingscentrum en de cleanroom die vandaag geopend worden, kan Advipro zeer specifieke opleidingen aanbieden. "België vormt het centrum van de wereld op vlak van Life Sciences: een innova-tieve en technologie-intensieve sector gericht op de gezondheid van mens en dier.

De Life Science sector bestaat uit bedrijven en instellingen in de medische technologie, de (bio)farmacie en regeneratieve geneeskunde (die laatste houdt zich bezig met de regeneratie van cellen, weefsels en zelfs organen om ziekten te voorkomen en te genezen).

Vorig jaar versterkte ons land haar positie als speler van wereld-formaat op het vlak van farmaceutische ontwikkeling en productie, met een directe tewerkstelling van 35.250 werknemers (bron: pharma.be). De vraag naar ervaren en opgeleide mensen was nog nooit zo hoog."

"Er zijn heel wat opkomende technologieën bijvoorbeeld op vlak van immunotherapie en er is nu al een tekort aan gekwalificeerde mensen. Vaak kan men enkel 'on the job' opgeleid worden, in het hart van een biofarmaceutisch bedrijf.

Daarom investeerden we in de toekomst van ons bedrijf en in het talent van onze medewerkers. We zijn de enige in onze sector die mensen in een eigen realistische, werkende faci-liteit kunnen opleiden zonder dat dit de kritische productie van vb. geneesmiddelen beïnvloedt", vervolgt CEO Peter Scheyltjens.

Zaadjes voor de toekomst
"Ons trainingscentrum en onze cleanroom zullen ongetwijfeld aanleiding geven tot allerlei spin-off trajec-ten voor Advipro. Met onze infrastructuur kunnen we inspelen op noden van klanten en organisaties. Zo is het heel reëel dat een organisatie hier bij ons haar mensen komt opleiden rond omkleedprocedures in kritische ruimtes, zonder dat die opleiding een invloed heeft op hun proces.

We bieden het nodige voor didactisch onderbouwde opleidingen met o.a. camerabeelden waaruit duidelijk blijkt dat een cursist al dan niet in staat is om zijn materie te beheersen. Maar ook consultingprojecten in opdracht van klanten zijn mogelijk. Ik denk maar aan het testen van materialen of het uitvoeren van bepaalde experimenten."

"Advipro startte in januari 2003 in de wereld van de farma en breidde de eerste jaren gestaag haar dien-sten uit, steeds met focus op projectondersteuning in de farmaceutische industrie.

"Door de groei in de afdeling 'Testing' verhuisden we onze uitvalsbasis in januari 2012 van het business center in Herentals naar een kantoor in Zandhoven. De groei zette zich sterk voort, waardoor we op 17 juli 2015 opnieuw verhuisden naar een eigen pand in Lille. We beschikken hier over een groot labo voor de afdeling 'Testing' en sinds september 2017 over een trainings- en opleidingscentrum met een eigen, operationele cleanroom.

In juni 2017 tekenden we het contract voor een nieuwe uitvalsbasis in de buurt van Puurs. Zo zijn we dichter bij onze medewerkers en klanten in die regio en Brussel."

Ons trainingscentrum beschikt over multiprojectieschermen, multimedia, high speed internet.... kortom over alle moderne faciliteiten,' besluit CEO Peter Scheyltjens.

Virtueel bezoek van de trainingsruimte HIER.

Op de foto : directie Advipro v.l.n.r. Peter Scheyltjens, Toon Witvrouwen, Kristel Patteet / CM / NNieuws