Op Dompel Herentals in de industriezone gaat woensdagavond de mega muziekzomerbar Bloom Beach Club open. Dat de stad het verkeer ernaartoe uit de nabije woonwijk wil halen door die te 'knippen', lokt erg boze reacties uit.

De bewoners van de wijken Veldhoven, Krakelaarsveld en Sint-Janneke kregen maandag een brief van het Herentalse schepencollege (N-VA / CD&V) in hun brievenbus over de opening van zomerbar Bloom Beach Club.

Die verwelkomt vanaf morgen woensdag 25 mei tot eind augustus de klanten op de industrieweg Toekomstlaan naast de E313, maar de toegang naar de parking en bar zelf ligt in Dompel.

Veldhoven is een woonstraat en de belangrijkste ontsluitingsweg voor de omvangrijke wijken Krakelaarsveld en Sint-Janneke.

Maar omdat de stad vreest dat heel wat barbezoekers – al dan niet geleid door hun gps – toch via Veldhoven naar Dompel zouden rijden, kondigt ze nu bijkomende verkeersingrepen aan.

"Veldhoven wordt voor gemotoriseerd verkeer een doodlopende straat, afgesloten aan Dompel, met in- en uitgang aan het kruispunt met de Herenthoutseweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel door. In Dompel geldt er eenrichtingsverkeer van Veldhoven naar Wolfstee", valt in de bewonersbrief te lezen. Die voegt er verder aan toe dat er in augustus een buurtevaluatie volgt, "met het oog op een mogelijk definitieve maatregel".

Veel van de straatjes in de omgeving van Krakelaarsveld en Sint-Janneke zijn in het verleden al afgesloten, waardoor het aantal ontsluitingsmogelijkheden slinkt.

'Nu is onze hele wijk gegijzeld : mobiliteitschepen nul op 10'

"Een hele woonwijk een hele zomer lang gijzelen voor een luidruchtige  zomerbar!", klinkt het. "En dat terwijl eerder al het viaduct van de Lange Eerselstraat is afgesloten en er in Rietbroek een onverantwoord tractorsluis is geplaatst.

Bovendien krijgen we alle verkeershinder van de verhoging van de kanaalbruggen op de Lierseweg, Herenthoutseweg en nu die van de spoorweg te slikken.

Nu bezorgt de stad Herentals ons nog een extra zware attentie 'we gaan ervoor zorgen dat jullie allemaal een zenuwinzinking krijgen als jullie nog eens met de auto buitenkomen'!"

Dringend verzoek van de buurtbewoners :

"Schepencollege, alvorens je een vergunning geeft aan zo'n zomerbar vol overlast van lawaai, agressie en drugs uitwassen, onderzoek de mobiliteit voor de buurtbewoners. Niks anders.   Er moeten toch andere oplossingen bestaan dan een straat af te sluiten?", klinkt het.  (Bron o.a. GVA/HO, en buurtbewoners Veldhoven)