Alex Holemans (48) is een Kempense banketbakker pur sang. Een geboren Heistenaar vol passie voor de bakkersstiel. Respect.  Net opende de zaakvoerder van De Broodkruimel z'n originele belevingsbakkerij aan de Oudstrijderslaan Herentals.

Als oud-leerling van de PIVA borrelt Alex over van creativiteit.  'Ik wil onze klanten verrassen in onze nagelnieuwe belevingsbakkerij. Tijdens een studiereis met collega-bakkers naar New York vorig jaar, ontdekte ik dat beleving de toon moet zetten in je onderneming. '

Iedere 3 maanden kan je bij ons een 'nieve' winkel ontdekken : een seizoengebonden thema, visueel ondersteund door videoschermen. 

'Tijdens deze Pasen-periode vb. kan je onze chocolatier in actie zien', vervolgt Holemans.  'Tegen de zomer lanceren we onze lekkere vakantie ijsjes en kunnen de kids zien hoe ambachtelijke roomijs gemaakt wordt.  In het najaar zetten we het pizza-bakken centraal.'

'Bakker is het mooiste beroep'

'Bakker is het mooiste beroep. Belangrijk blijft dat je als patisserie voor het allerbeste gaat : zelf de pudding koken, onze melk komt van de boerderij, onze koffiekoeken bakken we met échte boter, onze marsepein krijgt de hoogste kwaliteit amandelen, je vindt bij ons enkel creaties met de gerenommeerde chocolade van Callebaut in de toonbank.  

De Broodkruimel volgt de traditie : net zoals onze praktijkleraar van de PIVA het zo hoog in z'n vaandel droeg en ons zo met passie motiveerde.'

'De bakkersmicrobe is ook een gemeenschappelijke liefde'

Zelf stammen Alex en vrouwtje Heidi (foto boven) niet af uit een bakkersfamilie. De jonge Alex kreeg de smaak te pakken toen hij zijn moeder thuis brood zag bakken, waarna hij een opleiding volgde aan PIVA Antwerpen. Heidi was tijdens het weekend winkelbediende bij een bakker in haar geboortedorp Herselt.

'Een nieuwe uitdaging kruiste ons pad in 2010 door de samenwerking met de firma “Star Meal” van Lieven Vanlommel uit Oevel', weet Alex. 'Hierdoor worden er broodjes voor de internationale markt gebakken en het overbekende “synergiebrood” van Sonja Kimpen wordt ook elke dag vers gebakken om te eindigen als lekker en gezond belegde boterhammen voor de detail handel over gans België.'

De Broodkruimel stelt 32 voltijdse medewerkers te werk, een team van 75 enthousiaste Kempenaren.

Je vindt de nagelnieuwe belevingsbakkerij van De Broodkruimel aan de Oudstrijderslaan 201, Herentals (naast Eco Huis). Een aanrader.  Broodkruimel blijft open, ook tijdens de wereldwijde coronacrisis in deze periode.

De Broodkruimel : Oudstrijderslaan 201, Herentals, en Crilsplein 8, Oevel, tel. 014-230445 - alex@debroodkruimel.be

Op de foto's :  De Broodkruimel team met zaakvoerders Alex en Heidi, Anja, Lennerd, Kevin en Ruben / Nnieuws.

Guy Verellen/ Nnieuws©