Met reisorganisatie Happy Weekends sta je zondag 24 juli op de eerste rij tijdens de laatste Tourrit in Parijs.

De Kempense touroperator regelt autocarvervoer, een overnachting met ontbijt en wijst je ter plaatse de weg. De uitstekende prestaties van Wout van Aert in de Tour de France 2022 liggen aan de basis.

Happy Weekends organiseert onder de titel 'Paris à vélo, c'est fou' al een 5-tal jaar fietsweekends in Parijs. Op het programma staan dan fietstochten langs de Seine, door onbekendere wijken, naar het Kasteel van Versailles en langs nog meer bekende monumenten: Eiffeltoren, Notre-Dame, Sacré-Coeur, Louvre, Moulin Rouge,... Ook de volledige Avenue de Champs-Elysées wordt afgefietst, helemaal tot aan de Arc de Triomphe.

Op die Champs-Elysées ligt jaarlijks de eindstreep van de laatste rit van de Ronde van Frankrijk, die even traditioneel eindigt in een massaspurt. Vorig jaar mocht Wout Van Aert hier de handen in de lucht steken.

Touraankomst live meemaken

"Wout rijdt dit jaar de pannen van het dak", weet zaakvoerder Paul Huysmans van Happy Weekends.

"Twee ritzeges, drie keer tweede, voortdurend in de aanval. Zonder ongelukken pakt hij in Parijs de groene trui. Ik dacht: hoe sjiek zou het zijn om die laatste Tourrit live mee te maken met een groep wielerliefhebbers. Ik nam contact op met een prima 4-sterrenhotel aan de rand van Parijs waar we al eerder een groep logeerden en tot mijn verrassing hadden ze nog voldoende kamers beschikbaar."

Die kamers zijn intussen geblokkeerd, de autocar gecharterd en een paar praktische zaken geregeld waardoor Happy Weekends helemaal klaar is om je 23 en 24 juli wielerhoogdagen in Parijs te laten beleven.

Zaterdagmorgen 23 juli vertrekt de autocar in Lille, niet toevallig de geboorteplek van Wout van Aert.

Paul Huysmans: "Kort na de middag zijn we in Parijs en checken we in bij het hotel. Vanuit het naastgelegen metrostation ben je binnen het half uur in het centrum van Parijs.

Je overnachting en ontbijt is geregeld en verder vult iedereen zijn programma zelf in. Zondagnamiddag gaat natuurlijk iedereen naar de koers zien. De aankomst wordt tegen 19.30 uur verwacht en nadien volgen de huldigingen. Aansluitend keren we terug."

Prijs: €189 voor de verplaatsing heen en terug, de overnachting in een 4-sterrenhotel + ontbijt, verblijfstaksen, Happy Weekends-begeleiding. Max. 50 mensen kunnen mee. 

Info en reservatie HIER, wees snel.
Happy Weekends: tel. 014 75 71 16, info@happyweekends.be, www.happyweekends.be.

Foto : Wout van Aert op na-Tourcriterium HFF in Herentals in een Volvo promowagen Van Houdt Kempen in 2016 / Johan Temmerman/NNieuws.