U bent hier

Als de vakantie voorbij is, terug aan het werk. Maar hoe hou je dat vol met de hitte? 5 tips!

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
26.10.2019 - 17.35u
Door: Herman Gezelle

'Hij is weer een tijdje voorbij, die mooie hete zomer'... maar volgende zomer is het misschien opnieuw 42°C in België?  En dan terug aan het werk. Hoewel we allemaal dan aan de slag moeten (of dat al zijn),  kan de hitte dan ook nog aanhouden en het ons op werk extra moeilijk maken.

Dit geldt natuurlijk vooral voor mensen die fysiek werk doen en mensen die buiten moeten werken. Hoe houd je al die arbeid nou het beste vol temperaturen boven de 25 graden ?

Volg deze vijf tips:

1. Zorg ervoor dat je genoeg water drinkt

Water drinken is altijd belangrijk, maar met name met heet weer dient hier extra op gelet te worden.

Dit komt omdat je meer zweet met warm weer, en de kans op uitdroging groter wordt wanneer je dan niet genoeg water binnenkrijgt. Voedingscentrum adviseert 2 liter per dag op hete dagen, dit is een halve liter meer dan er gewoonlijk wordt geadviseerd.

Probeer tevens van de frisdranken af te blijven want - hoe aantrekkelijk ook - deze drankjes zitten vol suiker en calorieën!

2. Drink koffie!

Hoe onverwacht dit advies ook klinkt: drink koffie.  Koffie staat bekend als een drank die vocht onttrekt uit je lichaam, en het proces van hydratering tegengaat. Het omgekeerde is echter waar.

Experts en onderzoekers op het gebied van voeding adviseren om koffie te drinken bij heet weer, dit draagt namelijk bij aan het op peil houden van je vochtbalans. Dat komt mooi uit, want velen van ons kunnen niet zonder dat heerlijke bakje koffie alvorens te beginnen met werk.