U bent hier

ANPR-camerasysteem leidt tot arrestatie dieven van sterke dranken in warenhuizen

Grobbendonk | Herentals | Kasterlee | Neteland
14.09.2018 - 10.15u
Door: Herman Gezelle

Donderdag leidde een ANPR-hit tot de arrestatie van een winkeldief. Een voertuig van vermeende winkeldieven werd gespot aan de ANPR-paal (nummerplaatherkenning-camera's) op de Herentalsesteenweg in Lichtaart.

'Het voertuig reed in de richting van Herentals', zegt Dirk Van Peer, woordvoerder politie Neteland. 'Patrouilleploegen van lokale politie Neteland werden onmiddellijk gealarmeerd en startten een zoekactie.

Een patrouilleploeg spotte even later het voertuig op de parking van warenhuis Lidl aan de Leopoldstraat in Grobbendonk. Zij stelden zich verdoken op en grepen in op het moment dat het voertuig de parking verliet.

De politie trof in het voertuig 18 flessen sterke drank aan waarbij een aantal flessen even voordien gestolen werden in de Lidl.

Of ook de overige flessen gestolen werden, maakt het voorwerp uit van het verder onderzoek door de recherche van politie Neteland.

De bestuurder van het voertuig, een 29-jarige man met Russische nationaliteit, werd gearresteerd en vrijdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter die de aanhouding bevestigde.'

ANPR succesvol

'Camerabeelden en getuigenissen leidde ertoe dat de nummerplaat van het voertuig in het ANPR systeem werd gestoken naar aanleiding van diefstallen van sterke drank in diverse warenhuizen.

Het ANPR systeem is een netwerk van camera's met nummerplaatherkenning. Van het moment dat het voertuig zulke camera passeert, krijgt de politie daarvan het signaal. De politie kan dan gericht zoeken naar de verdachten.

De politie voert het onderzoek naar eerdere diefstallen in warenhuizen waarbij hetzelfde voertuig of persoon gespot werd. In politiezone Neteland sloegen vorige week alvast dezelfde verdachten toe in de Okay in Grobbendonk. Mogelijk zullen er nog meer feiten aan het licht komen in de regio', besluit Dirk Van Peer. (pol)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto