Op woensdag 13 april organiseert koper- en multimetaalbedrijf Aurubis Olen een Open Jobdag.

Wie op zoek is naar een job in de regio, is die dag welkom zonder afspraak.

"Doorlopend vanaf 9u tot 17u30 kan je komen kennismaken. Vooraf inschrijven is niet nodig. We willen kandidaten heel laagdrempelig de kans bieden om vrijblijvend te komen verkennen bij Aurubis en te ontdekken wat we te bieden hebben.", aldus Els Lievens, HR Director bij Aurubis Olen.

Bij Aurubis Olen ligt de focus op de recyclage van koperschroot en de productie van hoogzuivere koperen tussenproducten, zoals koperkathoden of koperdraad.

Koper en andere metalen vormen dé basis voor belangrijke megatrends zoals groene energie, e-mobiliteit, verstedelijking en digitalisatie. Dat maakt van Aurubis een heel stabiele werkgever.

"Voor een job met zekerheid moet je bij Aurubis Olen zijn. We zeggen dat heel zelfverzekerd. Meteen bij opstart krijg je een vast contract.

Maar vooral: onze site in Olen bestaat meer dan 100 jaar, en als je naar de toekomst kijkt, zie je dat koper en metalen absoluut essentieel zijn om de trends mogelijk te maken.", vertelt Inge Hofkens, Managing Director bij Aurubis Olen.

Om die groei te kunnen realiseren, werft Aurubis Olen heel uiteenlopende profielen aan: operatoren, project managers, onderhoudstechnici, coördinatoren, tekenaars, bediendenfuncties voor HR of milieu, ...

Op dit moment zijn er bij de Olense Aurubis vestiging tientallen openstaande posities. Tegen 2024 worden er nog 35 extra collega's aangeworven in het kader van de recent aangekondigde investering.

Midden februari maakte de Aurubis Groep bekend dat ze 70 miljoen euro investeren in de Olense site voor de bouw van een volledig nieuwe faciliteit.

In een hydrometallurgisch proces zullen waardevolle metalen zoals nikkel en koper gerecupereerd worden uit elektrolytstromen die ontstaan in de elektrolyseafdelingen op de Aurubis sites in Beerse en Olen.

Meer informatie over de Aurubis Open Jobdag vind je op www.aurubis.com/olen/media/nieuws/Open-Jobdag-Aurubis-Olen. Wie interesse heeft, kan vrijblijvend langskomen tussen 9u en 17.30u, zonder afspraak. Adres: Watertorenstraat 35, 2250 Olen.

Alle openstaande vacatures kunnen geraadpleegd worden op www.aurubis.com/olen/carriere/jobs.