U bent hier

Belgen kleuren ook negende Tourrit, Benoot wordt tweede

Nationaal
14.07.2019 - 18.42u
Door: Mark Jaspers

Soudal-Lotto is op een zucht gestrand van een perfect Tourweekend, maar na de zege van Thomas De Gendt op zaterdag greep Tiesj Benoot net naast de winst in Brioude. Zijn vluchtgezel Daryl Impey (Mitchelton-Scott) was sneller in de sprint. Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) blijft leider.

Geen 2 zonder 3: de Belgen hadden in deze Tour al 2 keer geoogst en hadden deze rit uitgekozen voor een 3e Belgische hoogdag. De belangstelling bij de landgenoten was bijzonder groot en na een intens gevecht wipten 3 vertegenwoordigers op de goeie trein. 

Tiesj Benoot (Soudal-Lotto), Oliver Naesen (AG2R) en Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) wisten al snel hoe laat het was: met hun dozijn medevluchters zouden ze bikkelen om de dagzege, want het peloton opteerde al snel voor een snipperdag. 

In verschillende trapjes wrongen de vluchters elkaar de nek om. De Belgen overleefden elke slag, Benoot was meermaals de beul met dienst. Met 8 beren trokken ze naar de laatste pukkel van de dag, een enerverend knikje van 3e categorie met de top op 13 km van de aankomst. 

Benoot en Nicolas Roche (Sunweb) beschikten daar nog over voldoende jus om het kaf van het koren te scheiden. Met z’n tweeën leken ze de sterkste overlevers, maar kort voor de top plaatste Daryl Impey (Mitchelton-Scott) een verschroeiende tussensprint. Hij kletste weg uit de rug van de geloste Stuyven en Naesen richting het kopduo. 

Op 8 km van de finish loste Benoot een zoveelste kogel. Enkel Impey had nog een antwoord in petto, Roche was het kind van de rekening. Benoot moest in de finale een plan verzinnen om de snelle en zelfverzekerde Impey te dumpen, maar kreeg daar niet meteen de gelegenheid toe. In de sprint à deux werd de logica dan ook gerespecteerd. 

Naesen en Stuyven hoopten wellicht nog op een pokerende Benoot in de slotfase, maar kwamen niet verder dan de 4e en 5e plaats. Ze waren al een tijdje gedoucht toen het peloton op 16 minuten de finish bereikte. Op een schijnbeweging van Romain Bardet na, de régional de l’étape, viel er in het pak niets te beleven. (VRT NWS / Sporza)

imageMeer nieuws

Alle Vlaamse bedrijven verdienen steun voor artificiële intelligentie

Kempen regio | Vlaanderen 24.01.2020 - 16.44u

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'

Racing Mechelen - VC Herentals : 'Druk ligt bij Racing'
Herentals | Provincie Antwerpen 24.01.2020 - 15.51u

Criminelen maken opening in geldautomaat Argenta Itegem

Heist op den Berg 24.01.2020 - 15.50u

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen

Groene metamorfose voor 15 Kempense speelplaatsen
Geel | Grobbendonk | Lille | Mol | Olen 24.01.2020 - 14.41u

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel

Volley 1e div A dames: VCHH kijkt verder na puike prestatie tegen Zoersel
Heist op den Berg | Herenthout 24.01.2020 - 14.38u

Nieuwtjes schepencollege Heist-op-den-Berg

Heist op den Berg 24.01.2020 - 14.36u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto