Op vraag van de gemeente Nijlen gaat Infrabel aanpassingen doorvoeren aan twee spooroverwegen in het centrum van de gemeente.

Zowel aan de spooroverweg aan het station en de J.E.Claeslaan als die in de Molenstraat gebeuren ingrepen die de veiligheid voor alle weggebruikers verhogen.

Schepen voor mobiliteit Victor De Groof: "Deze ingrepen zijn voor ons als lokaal bestuur belangrijk. Zowel aan het station als in de Molenstraat komen veel fietsers en voetgangers en ook heel wat auto's, voor alle weggebruikers moet de signalisatie aan deze twee overwegen optimaal zijn.

Ook het verminderen van de storingsgevoeligheid is noodzakelijk. We zijn blij dat de overweg aan het station meteen wordt aangepakt en we dringen aan op zo snel mogelijke verbeteringen in de Molenstraat"

Aan de spooroverweg aan het station komen verschillende weggebruikers letterlijk van alle kanten toe aan de overweg. De zichtbaarheid voor het verkeer en voetgangers vanuit de Spoorweglei aan de zijde van de J.E.Claeslaan kon beter.

Dat wordt nu opgelost. Het huidige waarschuwingslicht aan de Spoorweglei wordt gedraaid naar deze straat toe. Er komt een bijkomend waarschuwingslicht, dat is gericht naar de J.E.Claeslaan. Deze wijziging gebeurt al komend weekend.

Overweg Molenstraat

In de periode rond Pasen in 2023 komt er aan deze overweg een nieuwe slagboom. Dit zal de veiligheid verhogen, maar verbetert meteen ook de betrouwbaarheid van de overweg en vermindert het aantal storingen.

Schepen Victor De Groof: "Het is goed dat Infrabel ook aan de slag gaat met onze vraag om de overweg aan de Molenstraat veiliger te maken. Alleen is de timing, Pasen 2023, niet snel genoeg omdat hier een reëel veiligheidsprobleem is. Daarom blijf ik bij Infrabel aandringen om op korte termijn alvast een tijdelijke oplossing te voorzien."