Bistro 'Julienne, smaak op snee ®' is vanaf 9 april de nagelnieuwe naam van het bekende culinaire paradijs 'Het Daemshof' aan de Servaas Daemsstraat Noorderwijk.  'Met Bistro Julienne gaan we vanaf 9 april een nieuw gastronomisch concept uitrollen', zegt zaakvoerder meester-kok Wilfried Broeckx.

'Er komt vooral veel glaswerk en licht met een mooi zicht op het zomerterras.  We hebben ook bijzonder veel aandacht aan de akoestiek besteed. 

Banken tegen de muur en een aparte kamer voor zo'n 12 personen geven een apart zicht op de brasserie. Een toog om aan te dineren staat centraal  Ook een gezellige lounge met lage zetels zorgt voor een 'special low dining'.  Vloerverwarming op lage temperatuur zorgt voor een zeer aangename gevoelstemperatuur.

We lieten het wereldbekende marmer Antolini uit Verona (Italia) overvliegen. Op zich al een unicum in de Kempen qua sfeerschepping in ons interieur. In een aparte kleine shop aan de inkom gaan we afwisselend specialiteiten uit heel Europa aanbieden : speciale hammen, een demo van chocolade, pralines, Japanse sushi, topkazen, en veel meer.

Voor de wijnliefhebbers installleren we wijntapkasten (2 x 8 tap) met topwijnen zoals Meursault, Chassagne-Montrachet, Barolo, Brunello, Roda en grote wijnen uit Bordeaux.

'Top-klassiekers op onze seizoensgebonden kaart'

'Bistro Julienne ® presenteert top-klassiekers op onze seizoensgebonden kaart', vervolgt Wilfried Broeckx. 'Gebakken Noordzeetong, Kempense stoverij,  asperges,  huisgemaakte garnaalkroketten, rog met kappertjes, tarbot Dijonaise, steak Tartare.  Uiteraard behouden we onze populaire Dame Blanche met een extra toets 'Julienne'.  Ik kan rekenen op een tof team van 10 voltijdse medewerkers', besluit Broeckx.

'Bistro Julienne, smaak op snee ®' opent op maandag 9 april met een Grand Opening vol culinaire verrassingen.

De zaak sluit op woensdag, zaterdagmiddag en zondag.  Feesten tot 90 personen kunnen in de week en op zaterdag/ zondag.  Info https://www.julienne.be/

Foto : zaakvoerders Wilfried en Marcella staan ruim 30 jaar in het vak. Die ervaring zie, voel en proef je meteen wanneer je de stijlvolle bistro binnenloopt.

Guy Verellen/ NNieuws ©