U bent hier

Bistro Julienne ® uniek concept : nieuwe culinaire wegen, absolute aanrader

Herentals | Vlaanderen
06.04.2018 - 03.25u
Door: Herman Gezelle

Bistro 'Julienne, smaak op snee ®' is de nagelnieuwe naam van het bekende culinaire paradijs 'Het Daemshof' aan de Servaas Daemsstraat Noorderwijk. 'Met Bistro Julienne gaan we vanaf maandag 9 april een nieuw gastronomisch concept uitrollen', zegt zaakvoerder meester-kok Wilfried Broeckx.

'We hebben veel aandacht besteed aan glaswerk en veel licht met een mooi zicht op het zomerterras.  Ook de akoestiek kreeg een opvallend accent.

Banken tegen de muur en een aparte kamer voor zo'n 12 personen geven een apart zicht op de brasserie. Een toog om aan te dineren staat centraal.  Ook een gezellige lounge met lage zetels zorgt voor een 'special low dining'.

We lieten het wereldbekende marmer Antolini uit Verona (Italia) overvliegen. Op zich al een unicum in de Kempen qua sfeerschepping in ons interieur. In een aparte kleine shop aan de inkom gaan we afwisselend specialiteiten uit heel Europa aanbieden : speciale hammen, een demo van chocolade, pralines, Japanse sushi, topkazen, en veel meer.

Voor de wijnliefhebbers installeerden we wijntapkasten (2 x 8 tap) met topwijnen zoals Meursault, Chassagne-Montrachet, Barolo, Brunello, Roda en grote wijnen uit Bordeaux, zodat je per glas van een topwijn kan genieten. Ook Champagne Bollinger, eerlijke prijs, ambachtelijk Huis uit Ay.

'Top-klassiekers op onze seizoensgebonden kaart'

'Bistro Julienne ® presenteert top-klassiekers op onze seizoensgebonden kaart', vervolgt Wilfried Broeckx. 'Gebakken Noordzeetong, Kempense stoverij, asperges, huisgemaakte garnaalkroketten, rog met kappertjes, tarbot Dijonaise, steak Tartare. Uiteraard behouden we onze populaire Dame Blanche met een extra toets 'Julienne'. Bij de koffie en thee presenteren we een exclusief speculaasje 'Julienne' van het bekende huis Heyns 't Speculaasje uit Herentals.

Ik kan rekenen op een tof team van 10 voltijdse medewerkers', besluit Broeckx.

'Bistro Julienne, smaak op snee ®' opent op maandag 9 april vol culinaire verrassingen. Een absolute aanrader. De zaak sluit op woensdag, zaterdagmiddag en zondag. Feesten tot 90 personen kunnen in de week en op zaterdag/ zondag.

Info https://www.julienne.be/

Foto's : met o.a. leden van Club51 samen met zaakvoerder meester-kok Wilfried Broeckx.

Guy Verellen/ NNieuws ©
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto