Van 1 tot 5 september is de brug op de N118 (Retie – Geel) over het kanaal Bocholt – Herentals volledig afgesloten. Dit is nodig voor werken aan de fietspaden.

Vanuit de Castelsebaan kan je in deze korte periode niet meer richting Retie rijden. In de omgekeerde rijrichting (vanuit Retie) volg je de voorziene omleiding via Dessel (Brasel) of gebruik je de Kastelsedijk. Het afsluiten van de brug gebeurt in combinatie met de rioleringswerken op de N118 richting Geel. Hiervoor geldt één rijrichting vanuit de Castelsebaan (Mol) naar Geel.

Impact op busvervoer

De werken op de gewestweg N118 (Retie – Geel) hebben ook een impact op de bereikbaarheid van de Europese School en de Europese wijk voor het openbaar busvervoer. De werken treffen vooral de buslijnen 380 (Oud-Turnhout/Arendonk – Retie – Geel) en 381 (Arendonk – Geel). De omleiding voor deze buslijnen loopt in beide rijrichtingen via Ten Aard en Elzen in Geel. Dit beïnvloedt sterk de reistijden.

Via Mol en buslijn 2

De Lijn adviseert alle betrokken scholieren van de Europese School en reizigers met bestemming Europese wijk om zeker in september hun route aan te passen en via Mol-Centrum te komen.

Dit kan via de bussen naar het station en vervolgens via buslijn 2. De situatie is vrij complex en verschilt voor elke individuele reiziger. Alle info vind je op www.delijn.be.