U bent hier

Burgemeester Mien Van Olmen : 'Laat uw fiets niet aan zijn (s)lot over'

Herentals
16.09.2020 - 08.55u
Door: Lex Verellen

Vanmorgen kon je vanaf 7 uur weer terecht aan het station van Herentals om uw fiets te laten graveren, onder het motto 'Laat uw fiets niet aan zijn (s)lot over' in het kader van de week van de mobiliteit.

Om 08.30u telden waren er al 26 nieuwe gegraveerde en tegen diefstal beveiligde fietsen.

'Laat uw fiets niet aan zijn (s)lot over'

'Het stadsbestuur, de politiezone Neteland en Fietspunt Herentals nemen ook dit jaar deel aan de nationale week van de mobiliteit,' zegt burgemeester Mien Van Olmen.

'De cijfers van het aantal fietsdiefstallen tonen de afgelopen jaren een afname in het aantal aangiftes. De meeste fietsdiefstallen gebeuren nog steeds in de stationsbuurt en het stadscentrum.

Daarom is het belangrijk om het fenomeen van de fietsdiefstallen onder de aandacht te houden.

Ook voor pendelaars

Tijdens de week van de mobiliteit kunt u uw fiets laten graveren in het Fietspunt aan het station. Breng zeker uw identiteitskaart mee. Het fietsgraveren vindt plaats tussen 7 en 18 uur.

De lokale politie controleert de fietsen op veiligheid en is aanwezig met een informatietent. Ook pendelaars kunnen hun fiets laten graveren. Een deel van de fietsenstalling is voor hen gereserveerd. Ze kunnen hier hun fiets slotvast achterlaten en geven er hun rijksregisternummer door aan een gemeenschapswacht.

Na hun werkdag kunnen zij hun fiets gegraveerd afhalen. Elke burger die zijn fiets laat graveren, krijgt een lekker stuk fruit terwijl hij wacht en kan deelnemen aan een wedstrijd waarmee u een degelijk fietsslot of een Handelshart Herentals cadeaubon te kunt winnen.'

Laat uw fiets graveren

'De campagne tegen fietsdiefstal heeft een duidelijke boodschap: laat uw fiets graveren en maak fiets en kader vast aan een vast object. Als uw fiets dan toch gestolen wordt, dan moet u altijd aangifte doen bij de politie.

Als u een niet-gegraveerde fiets hebt, dan kunt u uw fiets misschien terugvinden op www.gevondenfietsen.be. De stad bewaart gevonden fietsen die niet gegraveerd zijn, drie maanden op de stedelijke werkplaats (Hemeldonk 8, tel. 014-85 92 40).

U krijgt uw fiets enkel terug wanneer u kunt aantonen dat u de rechtmatige eigenaar bent en met een bewijs van de politie.

Rijksregisternummer

Vorig jaar werden tijdens een gelijkwaardige actie aan het station 133 fietsen gegraveerd, in 2018 167 fietsen. Fietsen die om technische redenen niet kunnen gegraveerd worden, krijgen een sticker met daarop uw rijksregisternummer.

Van de gelegenheid werd vanmorgen gebruikt gemaakt om de winnaars van de vorige fietsgraveeractie hun gewonnen prijs te overhandigen. Burgemeester Mien Van Olmen overhandigde cadeaucheques van Handelshart tesamen met enkele stukken gezond fruit.

U kan nog tot 18 uur terecht aan het station om uw fiets te laten graveren.

Foto's: Mark Jaspers

imageMeer nieuws

Schipper loost olie in kanaal Herentals-Bocholt aan Aurubis Olen

Geel | Kempen regio | Olen 20.10.2021 - 09.59u

Nieuwtjes schepencollege Herentals

Nieuwtjes schepencollege Herentals
Herentals 20.10.2021 - 09.24u

Wout van Aert genomineerd voor Vlaams Sportjuweel

Wout van Aert genomineerd voor Vlaams Sportjuweel
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 20.10.2021 - 08.44u

Jan Moons : 'Seven2one Final Edition in Den Eyck op 10/11'

Jan Moons : 'Seven2one Final Edition in Den Eyck op 10/11'
Heist op den Berg | Kasterlee | Kempen regio 19.10.2021 - 17.02u

Camille komt naar Pennenzakkenrock 2022

Camille komt naar Pennenzakkenrock 2022
Kempen regio | Provincie Antwerpen 19.10.2021 - 16.39u

Koppelandstraat enkele dagen dicht

Herentals 19.10.2021 - 15.05u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto