U bent hier

Burgemeester Van Meensel : 'Verbod voor DP World om in weekend schepen te laden en te lossen'

Grobbendonk
30.03.2017 - 16.03u
Door: Herman Gezelle

Burgemeester Eric Van Meensel (N-VA) legt aan DP World als bestuurlijke maatregel een verbod op om in het weekend op Beverdonk schepen te laden en te lossen, met één toegestane afwijking per maand op zaterdag van 9u tot 16u.  Burgemeester Eric Van Meensel : 'Deze bestuurlijke maatregel is het gevolg van het feit dat de milieuvergunning klasse II zoals afgeleverd op 22 december 2016 door de bestendige deputatie van de provincie Antwerpen stelt dat gewerkt dient te worden volgens de Vlarem II-geluidsnormen.

Indien nodig, dient DP World volgens deze milieuvergunning de nodige saneringsmaatregelen te nemen om te voldoen aan de wettelijke geluidsnormen.

Ik achtte het noodzakelijk om de bestuurlijke maatregel op te leggen omdat, ondanks alle positieve inspanningen tot op heden van DP World, de geldende Vlarem II-normering door het bedrijf nog niet gehaald wordt.

'Ik wil er wel op wijzen dat de overheid in het kader van de mobiliteitsproblematiek van het vervoer over de weg, het transport via de binnenvaart sterk promoot. Het is dan ook logisch dat er bedrijven zoals DP World bestaan die langs het Albertkanaal gelegen zijn en die in staat zijn om containers vanop een binnenschip op de kaai te zetten en vice versa.

De ontwikkeling van Beverdonk heeft in de regio daarenboven voor vele honderden arbeidsplaatsen gezorgd die in belangrijke mate afhankelijk zijn van de aanvoer van containers per binnenschip.

Anderzijds hebben de buurtbewoners wel recht op de nodige rust en moet het een voortdurende betrachting zijn van DP World om de geluidsnormering die door de Vlaamse overheid wordt opgelegd te behalen, minstens zo dicht mogelijk te benaderen.

In afwachting van het behalen door DP World van de door de Vlaamse overheid opgelegde geluidsnormen, vind ik het dan ook gepast dat de weekendactiviteiten van DP World tot een absoluut minimum worden beperkt om de rust van de buurtbewoners te garanderen,' besluit Eric Van Meensel, burgemeester.

Buurtbewoners vinden de beslissing van de burgemeester een druppel op een hete plaat.  'De terminal begint al om 07u met laden en lossen, iedere dag', klinkt het.

Foto's archief NNieuws.

imageMeer nieuws

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen

G-renners zijn klaar voor het WK baanwielrennen
Heist op den Berg | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.01.2020 - 10.50u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 26.01.2020 - 18.01u

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya

Brouwerij Leysen lanceert wolvenbier Naya
Herentals | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 26.01.2020 - 07.28u

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond

Nationale en provinciale voetbaluitslagen zaterdagavond
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 26.01.2020 - 00.03u

VOC Neteland zoekt opvanggezinnen voor tamme konijnen

Herenthout | Kempen regio 25.01.2020 - 19.08u

Wout van Aert op het podium in Kasteelcross

Lille | Vlaanderen 25.01.2020 - 16.45u

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto