U bent hier

Cafés en restaurants moeten vanaf maandag 4 weken de deuren sluiten, afhaal mag (1)

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
16.10.2020 - 18.00u
Door: Herman Gezelle

De cafés en restaurants moeten vanaf maandag voor 4 weken dicht. Dat hebben de verschillende regeringen in ons land beslist in het Overlegcomité, dat bijeenkwam over strengere coronamaatregelen.

Intussen is ook na overleg beslist dat alle ziekenhuizen in ons land ten laatste binnen 10 dagen moeten overschakelen naar de hogere fase 1B, waarbij ze de helft van de bedden op intensieve zorg moeten voorbehouden voor COVID-patiënten.

Er komt ook in het hele land een avondklok van middernacht tot 5 uur 's ochtends. Ook die maatregel gaat vanaf maandag in werking.

Ook onze sociale contacten worden verder ingeperkt. Elke individu mag nog maximaal één nauw (knuffel)contact hebben. Thuis mogen we nog vier dezelfde mensen ontvangen maandelijks, mét mondmasker en op afstand.

TELEWERK

Telewerken wordt de regel. Voor de jobs waar dat niet mogelijk is, moeten de mensen kunnen werken op de meest veilige manier.

MARKTEN EN KERMISSEN

Dit jaar komen er in ons land geen kerstmarkten. Markten en kleine kermissen mogen wel blijven doorgaan.

(VRTNWS)  Foto Nnieuws archief / Foto : premier Alexander De Croo/Photo News.

Meteen meer.

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto