Gezocht: koks voor unieke restaurant-beleving aan huis

Dat de horeca opnieuw de deuren moet sluiten, is enorm vervelend voor zowel de professionele uitbaters als de liefhebbers van gastronomie. De enige manier om nog een unieke restaurantervaring te beleven, is door een privékok in huis te halen.

VIP & Butler Services, een bedrijf met specialisatie in lifestyle management, ziet het aantal aanvragen voor private diners sterk toenemen.

Gezien anderzijds heel wat chefs en hun keukenteams momenteel technisch werkloos zijn, wil VIP & Butler Services hen inschakelen om de klanten aan huis te gaan bedienen. Het bedrijf lanceert een warme oproep naar kandidaat-koks die tijdens de crisis exclusieve opdrachten willen uitvoeren.

Ook voor er sprake was van corona, deden steeds meer privépersonen een beroep op een privékok om thuis een gezellige lunch of diner te bereiden voor gezinsleden of genodigden.

De lockdown met de sluiting van de horeca, het toegenomen thuiswerk en de beperkende maatregelen van de afgelopen maanden, hebben deze evolutie versterkt. VIP & Butler Services, met vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent en Brugge, krijgt steeds meer aanvragen voor de organisatie van thuisdiners.

"Nu de horeca opnieuw de deuren moet sluiten, is het inhuren van een privékok zowat de enige formule die volgens de geldende coronamaatregelen is toegelaten om een exclusief etentje te organiseren", zegt Kristiaan Polgar van VIP & Butler Services.

"Niet alleen drukbezette ondernemers en welstellende particulieren investeren graag in een restaurantbeleving aan huis, ook alle andere hardwerkende burgers gunnen zich in deze sombere tijden het genot van een verfijnde restaurantervaring in de eigen bubbel of met het maximaal toegelaten aantal gasten."

Om in elke regio van het land de aanvragen zo goed mogelijk te beantwoorden, zoekt VIP & Butler Services naar koks die freelance of in naam van hun restaurant, aan deze formule willen meewerken.

"We willen zoveel mogelijk culinair talent de kans bieden om aan de slag te blijven", aldus nog Kristiaan Polgar. "Wie interesse heeft, zetten we graag in naargelang de regio en de keuken waarin ze gespecialiseerd zijn."

Wie zich aanmeldt via www.vipbutlerservices.be/prive-kok zal door VIP & Butler Services gecontacteerd worden om de persoonlijke modaliteiten te bespreken en kan na het afsluiten van een overeenkomst, meteen worden ingezet.

"Op die manier maken we het beste van de crisis, zowel voor de horecaprofessionals als voor de klanten", besluit Kristiaan Polgar.