U bent hier

'Critical Mass Bike Ride' voor extra fietsen-in-de-stad

Herentals | Neteland
28.09.2018 - 22.40u
Door: Herman Gezelle

Leden en sympathisanten van het samenwerkingsverband tussen de Boekerij Herentals en de Gekoro Herentals met een K, reden vrijdagavond per fiets vanuit Chapelle Impérial hun 1e "Critical Mass Bike Ride". 

Zo'n 60 enthousiaste tweewielers maakten een rit van 6 km doorheen Herentals richting Molekens.  Ze eindigden hun rit aan cc 't Schaliken, om daar aan te sluiten aan het verkiezingsdebat georganiseerd door de jeugddienst.

'Met de lokale verkiezingen voor de deur spelen de kanshebbers meer en meer de kaart van een mobiele stad', zegt Toon Schorrewegen.  'Een stad waar de verschillende mobilitietsmodi harmonieus samengaan. Wie deze troefkaart op tafel kan leggen, is op weg naar een solo slim. 

We willen samen met de lokale beleidsmakers de vinger op de pols leggen en kijken waar de fietser en met uitbreiding de zwakke weggebruiker voor staat als die zichzelf wil verplaatsen doorheen Herentals.

We willen de plaats opeisen van de fietser in het verkeer en dit op een positieve manier. 

'Brug Albertkanaal : toegangspoort tot het stadscentrum'

'Onze ludieke fietstocht gaat richting de Molekens over de in de nabije toekomst af te breken brug over het Albertkanaal. Deze oversteek heeft tot doel de brug even onder de aandacht te brengen. 

Verdient deze toegangspoort tot het stadscentrum enkel een functionele rol of kan een brug over water ook een deel van de publieke ruimte worden, waar men kan vertoeven en zelfs genieten van het unieke beeld over het Albertkanaal. Het is ondenkbaar dat je als stad zo'n kans onbenut laat', besluit Toon Schorrewegen.

Johan Temmerman tekst & foto's/ Nnieuws

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto