Wout van Aert trekt met 8 op 9 naar het BK van komende zondag in Middelkerke. De Belgische kampioen won met sprekend gemak in zijn achtertuin Herentals.

Tom Pidcock en Toon Aerts eindigden op ruime afstand op 2 en 3. Aerts verstevigt zijn leidersplaats in de X²O-Trofee na een snipperdag van Eli Iserbyt.

"Op de Skiberg voelde ik meteen dat Wout zijn Van Aert-benen had en ik mijn Aerts-benen", lachte nummer drie Toon Aerts. "Dat is toch een verschil." 

Ondanks zijn supervorm zal Wout van Aert er over 4 weken niet bij zijn op het WK veldrijden in de Verenigde Staten. De Belgische kampioen wil zijn voorbereiding op het wegseizoen niet in gevaar brengen.

Binnen 24 uur vallen met Mathieu van der Poel en Wout van Aert twee kleppers weg voor het WK veldrijden. Na zijn overwinning in Herentals kondigde Van Aert aan dat hij er eind januari niet zal bij zijn in Fayetteville. 

Vrouwen : Lucinda Brand 16e overwinning dit seizoen

Lucinda Brand heeft in Herentals haar 16e overwinning van het seizoen geboekt. De wereldkampioene was oppermachtig en nadert in de X²O-Trofee tot op enkele seconden van leidster Denise Betsema. Sanne Cant eindigde net niet op het podium. (VRTNWS)