U bent hier

De Lijn brengt Antwerpse feestvierders veilig thuis tijdens oud en nieuw

Kempen regio | Provincie Antwerpen | Vlaanderen
09.12.2019 - 16.48u
Door: Mark Jaspers

Vandaag maakt De Lijn het openbaar vervoersaanbod bekend voor oudejaarsnacht en nieuwjaar. Ook dit jaar zullen meer dan 300 medewerkers van De Lijn zelf de cava en warme aperitiefhapjes aan de kant laten staan om feestvierders veilig van en naar hun bestemming te brengen.

Het feestelijke aanbod is mogelijk dankzij de financiële steun van heel wat overheden. Voor de inwoners ven 42 deelnemende gemeenten in de provincie Antwerpen is het openbaar vervoer met De Lijn tijdens oud en nieuw volledig gratis.

In alle andere gemeentes kan je voor maar 4 euro op oudejaarsnacht en nieuwjaar onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer. Dit oudejaarsnachtticket is geldig gedurende 30 uur, op 31 december vanaf 18 uur en de hele eerste januari (tot 23.59 uur).

Een veilig alternatief voor feestvierders

Ook dit jaar zorgt De Lijn voor een verkeersveilig oudejaar op 136 trajecten in heel Vlaanderen. Chauffeurs, dispatchers, controleurs en technici van De Lijn zullen paraat staan om vlot en veilig vervoer te kunnen bieden op oudejaarsnacht en nieuwjaar. Sommige lijnen volgen hun vaste traject, andere feestbussen bedienen een gelegenheidstraject. Een overzicht van het volledige aanbod is vanaf vandaag te vinden op www.delijn.be/oudjaar.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters is tevreden met het aanbod van De Lijn op oudjaar: 'Tijdens de nacht van oud op nieuw is er uiteraard nood aan een aangepast openbaar vervoer dat feestvierders vlot en vooral veilig naar huis brengt.

Daarom zorgen we dit jaar voor een aanbod dat zo goed mogelijk inspeelt op de behoeftes van de reizigers. We zijn tevreden dat de vele medewerkers van De Lijn die nacht BOB zijn voor de vele feestvierders in Vlaanderen.'

Gratis openbaar vervoer in 115 Vlaamse steden en gemeenten

Ook dit jaar komen heel wat provincies, steden en gemeenten tussen in de kosten om een gratis of goedkoper sms-ticket aan te bieden tijdens oudejaarsnacht. Er kunnen maximaal 4 sms-tickets per gsm-nummer aangevraagd worden. Registreren voor een gratis sms-ticket kan tot en met 30 december.

Wie toch een kaartje moet kopen, kan 30 uur onbeperkt bus en tram nemen voor 4 euro (+ 0,15 euro operatorkosten). Het sms-ticket voor oudejaarsnacht vraag je aan door 'event' te sms'en naar 4884. Dit sms-ticket is geldig vanaf 18 uur op 31 december en de hele eerste januari (tot 23.59 uur). Een kaartje voor oudejaarsnacht is vanaf 16 december te koop in de Lijnwinkels of de avond zelf vanaf 18 uur bij de chauffeur.

Aanbod per provincie

Een overzicht van het volledige aanbod is vanaf vandaag te vinden op www.delijn.be/oudjaar

Antwerpen: 42 deelnemende gemeenten

In de provincie Antwerpen zorgen 42 deelnemende gemeenten ervoor dat hun feestende inwoners gratis kunnen reizen dankzij een financiële tussenkomst voor het oudejaarsnachtaanbod. Raadpleeg hier de lijst van de deelnemende gemeenten en steden in de provincie Antwerpen.

imageMeer nieuws

Dominic De Gruyter PFL : 'Opdrachten strikt beperkt nu, maar we bouwen verder, ook tijdens deze crisis'

Internationaal | Kempen regio | Nationaal 04.04.2020 - 17.51u reading time6min

PFL uit Beerse, dat audiovisuele ondersteuning aanbiedt, maakt zich klaar om na de coronacrisis nog sterker naar voor te komen. Het bedrijf is bezig met een uitbreiding én de opstart van een buitenlandse vestiging.

'Door de veiligheidsmaatregelen met de coronacrisis zijn ook bij PFL veel opdrachten weggevallen of uitgesteld', zegt zaakvoerder Dominic De Gruyter.

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk

Steven Van Belleghem deelt zijn blik op post-coronatijdperk
Herentals | Kempen regio | Neteland 04.04.2020 - 10.21u

Het grootste terras van Neteland

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar 04.04.2020 - 03.22u

Mogen we dit weekend barbecueën?

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 04.04.2020 - 00.59u

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland

Coronamaatregelen nieuwtjes Herentals & Neteland
Herentals | Neteland 03.04.2020 - 19.02u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto