De raad van bestuur van De Lijn keurde vandaag het voorstel voor de nieuwe structuur bij De Lijn goed. De reorganisatie is erop gericht om de klant nog meer centraal te stellen, om nog slagkrachtiger te kunnen werken en om het voortbestaan van De Lijn na 2020 veilig te stellen.
Er komen geen naakte ontslagen, wel een verdere focus op sociaal overleg.
Goedkeuring herstructurering met oog op betere dienstverlening
De raad van bestuur besprak vandaag uitvoerig de geplande herstructureringen en adviezen van de ondernemingsraden. De raad van bestuur keurde de voorgelegde organogrammen goed en nam kennis van het personeelsbehoefteplan, aangezien dit zal leiden tot een betere dienstverlening naar de reiziger toe.
Ook nam de raad van bestuur kennis van het feit dat de reorganisatie zonder gedwongen ontslagen kan gebeuren en gaf ze het mandaat aan directeur-generaal Roger Kesteloot om het sociaal overleg rond de herstructurering verder te zetten.
'Startschot voor de transitie naar een slagkrachtigere en efficiëntere organisatie'
Directeur-generaal Roger Kesteloot: "De raad van bestuur geeft met deze beslissing het startschot voor de transitie naar een slagkrachtigere en efficiëntere organisatie die onze reizigers en stakeholders ten goede zal komen.
Het is daarnaast ook ons doel om de rol van De Lijn als geprefereerde partner voor het kernnet en aanvullend net binnen het kader van basisbereikbaarheid ook na 2020 te bestendigen."
Daling managementfuncties en centrale aansturing
Binnen de nieuwe structuur komt er een daling van het aantal managementfuncties en van het aantal bedienden. Op een totaal van 1780 gaat het om 286 mensen. Er komen geen naakte ontslagen, wel worden bedienden niet vervangen bij pensionering of spontaan vertrek.
Met de slankere managementstructuur wil De Lijn zorgen voor een snellere besluitvorming en een vlottere communicatie. (pb)
Politici uit verschillende landen hebben maandenlang misbruik kunnen maken van Facebook om hun inwoners te misleiden en politieke tegenstanders aan te vallen.
Dat blijkt uit verklaringen van Sophie Zhang, die twee jaar werkte als data-analist bij Facebook.
In een interview met "Terzake" doet Zhang haar verhaal: "De democratie betaalt een prijs voor wat er gebeurt op Facebook." (VRTNWS) Beelden VRTNWS.
Om elk talent op de arbeidsmarkt een kans te geven, schakelt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits samen met de sectoren een versnelling hoger. 33 sectoren hebben zich voor de allereerste keer geëngageerd om via een nulmeting de aard en mate van discriminatie binnen hun sector in kaart brengen.
Hiermee worden bijna 1,9 miljoen werknemers bereikt. Op basis van de resultaten van die nulmeting zullen dan gerichte acties worden ondernomen.
De Hoge Gezondheidsraad adviseert nu toch om zwangere vrouwen voorrang te geven bij vaccinatie tegen COVID-19.
De huidige vaccins kunnen veilig toegediend worden aan zwangere vrouwen, zegt de HGR, het wetenschappelijk adviesorgaan van de overheid, en hij waarschuwt voor een grotere kans op ernstige infecties bij een coronabesmetting en op een hoger risico op premature bevalling.
De verkoop van nieuwe fietsen is vorig jaar gegroeid met 4 procent tot bijna 600.000 exemplaren.
De verkoop van elektrische fietsen steeg zelfs met 18 procent. De vraag naar de snelle elektrische fiets, de zogenoemde speed pedelec, daalde dan weer.
Die zijn vooral interessant om autofiles te vermijden, en werden minder aantrekkelijk omdat er vorig jaar door de lockdowns en het vele telewerk beduidend minder files stonden.
De stickerverkoop van Rode Kruis-Vlaanderen gaat vandaag van start. Van 22 april tot 6 mei zullen de stickers te koop zijn in heel Vlaanderen en kunnen Vlamingen hun Rode Kruisafdeling steunen.
Een duwtje in de rug dat - na een jaar alles geven - éxtra welkom is. Door de geldende coronamaatregelen zal de vertrouwde actie iets anders lopen dan normaal.
De dienst erfgoed – Kamer voor Heemkunde werd zopas de trotse bezitter van het deurtje met het fameuze hartje dat te zien is in de openingsgeneriek van de film ‘De bom’ (1969).
Deze kortfilm integraal opgenomen op De Maat nabij Sas 3 (baileybrug) in onze gemeente, is een pareltje uit de Belgische filmcanon van Robbe De Hert. De heer Staal, de huidige eigenaar van de woning met het bewuste toiletdeurtje, overhandigde dit rekwisiet aan de dienst erfgoed – Kamer voor Heemkunde.
Op 1 juni start aannemer Artem met de bouw van 22 appartementen en 7 woningen in het centrum van Nieuwerkerken. Het project, dat de naam Bloesemhof kreeg, geeft een invulling aan het binnengebied tussen de Kerkstraat en Mouveldstraat.
Bloesemhof dankt zijn naam aan de mooie fruitstreek rond Nieuwerkerken. De link tussen de naam van de residentie en hét kenmerk van Haspengouw was dan ook snel gelegd.
Zes op de tien bedrijven in Mechelen en Kempen willen dat hun medewerkers óp de werkvloer een prik krijgen. Dat blijkt uit een nieuwe bevraging van Voka Mechelen-Kempen.
"Onze grote werkgevers staan nog altijd klaar om de vaccinatiecampagne een extra boost te geven", zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren. Voka denkt aan een aantal proefprojecten bij bedrijven die snel van start kunnen gaan. Om ze dan later op te schalen.
De Lilse oppositiepartij CD&V Lille brokkelt verder af. Opnieuw hebben 3 raadsleden besloten om de partij te verlaten.
Peter Martens, Ria Piedfort en Lorenz Vloemans zetelen voortaan als onafhankelijken in de gemeenteraad.
Eerder deden ook Joren Boons en Ann Van Mechelen dit al. Voor CD&V blijven nu alleen nog Paul Diels, Wim Peeters en Luc Wagemans in de gemeenteraad over.