Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Lijn nieuw : busverbinding met Lier én Herentals voor Herenthout en Bevel

De Lijn
De Lijn past op 6 januari ook in de Kempen haar dienstregeling aan. Verbindingen verdwijnen, andere lijnen worden aangepast of vervangen.
 
Zo komt er eindelijk de langverwachte busverbinding tussen Lier-Nijlen-Herenthout en Herentals. Die passeert ook door Bevel, waar nu haast geen busaanbod bestaat.

Vanaf Driekoningen kan je ook in Bevel en Herenthout vlot een bus nemen naar Lier én Herentals. Momenteel rijdt lijn 150 alleen op weekdagen in de ochtendspits tussen Herenthout en Lier, en in de avondspits tussen Lier en Herenthout. Hierdoor kunnen klnaten uit Bevel en Herenthout overdag géén vaste busverbinding nemen. Als ze overdag en in het weekend een bus willen nemen, moeten ze beroep doen op de belbus.

Vanaf 6 januari verdwijnt lijn 150 Lier-Nijlen-Herentals, en wordt vervangen door lijn 85 Lier-Nijlen-Herenthout-Herentals.

Dat betekent dat de bussen tussen Lier en Herentals vanaf dan ook passeren in Bevel én Herenthout. De inwoners van deze gemeenten krijgen hiermee een busverbinding met Lier en Herentals. De Lijn had die al voor eind 2021 beloofd.

De bussen rijden elk uur tussen 05.10u en 22 uur. Tijdens de spitsuren zijn er meer bussen.

 

Alleen tijdens spitsuren naar Heist-op-den-Berg

Het Srtoetersorp verliest de vaste busverbinding met Heist-op-den-Berg.

Lijn 511 Mechelen - Heist-op-den-Berg - Morkhoven - Herentals krijgt een nieuwe route tussen Heist-op-den-Berg en Herentals, en rijdt voortaan via Morkhoven en Noorderwijk, en niet meer via Herenthout. 

Alleen tijdens de spitsuren is nog een busverbinding met Heist-op-den-Berg met lijn 849. Buiten de spits verwijst De Lijn je door naar de flexbussen.

De Lijn

Deel dit artikel