Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De Lijn regio Turnhout-Mol-Westerlo-Herentals : aangepaste busdienst vanaf 1 september - schrappingen

De Lijn

Vanaf 1 september wordt de dienstregeling in de regio Turnhout-Mol-Westerlo tijdelijk lichtjes aangepast.

Om personeelsredenen is De Lijn genoodzaakt om gedurende enkele maanden een aantal ritten te verschuiven om zodoende de nodige versterking te kunnen bieden daar waar er nood is.

Dit heeft in de regio Turnhout-Mol-Westerlo enkele lichte aanpassingen van de dienstverlening tot gevolg. Deze bijsturing zal normaal gezien tot het einde van dit jaar van kracht zijn.

Tijdelijke aanpassingen

Diverse bedrijfssectoren kampen momenteel met een personeelstekort.

Dit is onder meer flink voelbaar in het openbaar vervoer en de transportsector. Ook De Lijn ontsnapt daar helaas niet aan. De zoektocht naar nieuwe chauffeurs en technici is ​ een aanzienlijke uitdaging, vooral in regio’s waar de concurrentie groot is. Door het personeelstekort vielen de voorbije tijd vaak ritten onvoorzien of laattijdig weg.

Een betrouwbare en efficiënte dienstverlening aanbieden aan de reizigers is cruciaal voor De Lijn. Om deze te garanderen, kiest De Lijn ervoor om vanaf 1 september enkele tijdelijke en lichte aanpassingen aan de dienstregeling door te voeren op een aantal buslijnen in de regio.

Door te schuiven met een aantal bussen op minder drukbezette lijnen kan er een tandje worden bijgestoken op andere plekken. Hierdoor kan de betrouwbaarheid van de dienstverlening worden gegarandeerd en weet de wachtende reiziger zich verzekerd van z’n rit. Het gaat over gemiddeld 0,75% van het aanbod in heel Vlaanderen.

Betrokken lijnen regio Turnhout-Mol-Westerlo-Herentals

Om dit mogelijk te maken, wordt tijdelijk de dienstregeling van enkele lijnen in de regio Turnhout-Mol-Westerlo-Herentals lichtjes aangepast. Op bepaalde routes met een groot aanbod wordt de frequentie enigszins verlaagd zonder dat dit aanzienlijke problemen veroorzaakt.

Drukke lijnen en schoolritten worden gevrijwaard.

Op de volgende lijnen zal de dienstregeling aangepast worden door enkele ritten tijdelijk structureel te schrappen:

  • 470 Turnhout-Mol
  • 417 Sneldienst Antwerpen-Turnhout via Malle
  • 410 Antwerpen-Turnhout
  • 415 Sneldienst Antwerpen-Turnhout via Beerse
  • 416 Sneldienst Antwerpen-Turnhout via Lille
  • 220 Herentals-Aarschot
  • 540 Herentals-Westerlo
  • 490 Turnhout-Geel.​

De Lijn doet er alles aan om de hinder voor de reizigers op deze lijnen zo minimaal mogelijk te houden. Reizigers kunnen via de routeplanner in de app en op de website van De Lijn het aanbod consulteren. ​

Personeelstekort

Ondertussen blijft De Lijn volop verder inzetten op het recruteren van bijkomende personeelsleden. Geïnteresseerde kunnen voor het jobaanbod van De Lijn terecht op de bedrijfswebsite.

De Lijn verontschuldigt zich alleszins voor het ongemak, en zet alles op alles om zo snel mogelijk de aangepaste ritten te kunnen normaliseren. ​

Plan vooraf je route HIER.​ ​

De Lijn

Deel dit artikel