Vanaf 15 december zal De Lijn opnieuw rijden tussen de deelgemeenten Morkhoven - Noorderwijk en Herentals station.  Jan Michielsen schepen van mobiliteit (CD&V) : 'Dit is zeer goed nieuws voor onze inwoners, want het systeem met de belbus functioneerde niet zoals het hoorde. Als schepen van mobiliteit ben ik dit altijd blijven aankaarten bij De Lijn. Ik ben dan ook zeer tevreden dat er terug een reguliere busverbinding is tussen Morkhoven en Herentals. Deze bus wordt ingezet tijdens de daluren tijdens de weekdagen  (= tussen 09.00 en 15.00 uur) en ze rijdt ieder uur.  In het weekend en de andere uren moet je de belbus bellen tel. 03-218 14 94.'

De buslijn tot Morkhoven loopt voorlopig enkel tot bushalte Morkhoven-Station (aan Berkemus). De versterking is mogelijk door in de regio een belbus minder in te zetten. De chauffeurs van deze belbus nemen de versterking voor hun rekening.

De nieuwe buslijn is afgestemd op het treinverkeer van en naar Brussel en Antwerpen. Uit testritten blijkt dat het op dit moment niet mogelijk is om vanuit Morkhoven-Dorp op tijd aan het NMBS-station te zijn. Na 6 maanden evalueert De Lijn de versterking van de buslijnen en bekijkt dan of eventueel ook Morkhoven-Dorp nog kan bediend worden. 
 
 

'