U bent hier

De Lijn : ' Vakbondsactie 6 december: de alternatieve dienstverlening is beschikbaar'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
03.12.2021 - 09.54u
Door: Herman Gezelle

Door een nationale vakbondsactie op maandag 6 december zullen er die dag minder bussen en trams rijden.

De Lijn doet er alles aan om haar reizigers niet in de kou te laten staan, en werkt een alternatieve dienstregeling uit. Deze zal vanaf zaterdagnacht beschikbaar zijn op delijn.be/alternatievedienstverlening.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront houdt maandag een actiedag in heel het land, en mobiliseert voor een betoging in Brussel. Deze actie is dus niet tegen De Lijn gericht, maar is een signaal naar het beleid.

Een deel van de personeelsleden van De Lijn en van de onderaannemers geeft gehoor aan de vakbondsoproep om actie te voeren. Daardoor zal op maandag 6 december ongeveer 60% van het gebruikelijke bus- en tramaanbod rijden.

Op basis van het aantal personeelsleden dat niet deelneemt aan de actie heeft De Lijn een alternatieve dienstverlening uitgewerkt. Reizigers kunnen deze raadplegen op delijn.be/alternatievedienstverlening. Deze alternatieve dienstverlening zal beschikbaar zijn zaterdag 4 december tegen middernacht. Voor de bus- en tramlijnen in heel Vlaanderen wordt aangegeven wat wel/niet rijdt.

Om zo accuraat mogelijk over deze alternatieve dienstverlening te communiceren zet De Lijn 25 extra medewerkers en bijkomende middelen in.

De Lijn betreurt alleszins de hinder die de reizigers door deze vakbondsactie ondervinden.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto