Door de staking van vakbondsorganisatie ACOD van maandag 30 december tot en met vrijdag 3 januari verwacht De Lijn hinder voor haar dienstverlening. De Lijn betreurt ten zeerste dat deze actie haar reizigers weer zal treffen. Hoe groot de hinder zal zijn en in welke regio's en op welke dagen, is momenteel nog onduidelijk.

Je kan vanaf maandagochtend 30 december op de haltepagina op de website van De Lijn of in de De Lijn-app via het haltescherm opzoeken of je rit rijdt. Op deze haltepagina's zal je de realtime-info vinden over de ritten die rijden.

Oudejaarsnachtaanbod

Mogelijk zal de staking ook lichte impact hebben op het oudejaarsnachtaanbod. De Lijn zal hierover begin volgende week een update communiceren.

Lijnwinkels

Daarnaast wijzigen door de staking ook de openingsuren van de Lijnwinkels. Raadpleeg hiervoor het overzicht op de website.

Directie roept op tot constructieve samenwerking

De Lijn betreurt het ten zeerste dat de socialistische vakbond andermaal de reizigers in de kou wil laten staan, deze keer in volle eindejaarsperiode.

De directie blijft openstaan voor overleg, met haar medewerkers en met de sociale partner(s), en dringt erop aan om samen te werken aan de toekomst van De Lijn in plaats van destructieve acties te organiseren die het bedrijf – en bijgevolg haar vele medewerkers – ernstig kunnen schaden.