U bent hier

De Lijn : 'Vlaanderen valt stil… maar wij blijven in beweging'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen
16.04.2020 - 16.35u
Door: Mark Jaspers

Alle Lijnwinkels, ook de mobiele Lijnwinkels, blijven gesloten tot nader bericht.
'We aanvaarden ook geen cash meer op onze bussen & trams.'

Dit zijn je alternatieven

koop een m-ticket of m-card 10 via de app
koop een sms-ticket: sms DL naar 4884
tickets en Lijnkaarten 10 ritten kan je kopen via:
een ticketautomaat
bij een extern voorverkooppunt
of via de Payworld Xpress eShop
koop of verleng je abonnement online

'We zijn ons ervan bewust dat, door de gewijzigde omstandigheden, de reizigers vaak niet de kans hebben om hun Lijnkaart te gebruiken zoals het hoort. Men dient immers een meter afstand te houden van de bestuurder vooraan, en op de meeste voertuigen hangt enkel vooraan een toestel.

Daardoor kan de Lijnkaart op diverse voertuigen momenteel niet worden gebruikt. Gezondheid primeert, zowel voor de bestuurder als voor de reizigers. Wij vertrouwen daarom op de fair play van de reizigers en hopen dat iedereen correct betaalt voor een vervoerbewijs.

De Lijn blijft dagelijks de bezetting op de voertuigen en het aantal zieke medewerkers monitoren. Op die manier kunnen we snel extra maatregelen worden doorgevoerd indien de situatie dit vereist.

'Wij blijven in beweging'

Dokters, verplegers, hulpverleners, technici, arbeiders, chauffeurs, koeriers, supermarktpersoneel,... Deze mensen hebben we hard nodig om onze samenleving draaiende te houden. Voor hen blijven wij in beweging, we brengen deze helden dagelijks naar waar ze moeten geraken.

Samen staan we sterker. Samen bereiken we meer. Samen wordt de last wat dragelijker. Daarom: bedankt aan iedereen die helpt. Ook jij kan je steentje bijdragen en deze helden, zoals onze chauffeurs en techniekers, een hart onder de riem steken.

Deel complimenten via onze sociale mediakanalen (Facebook & Twitter) en wij zetten ze extra in de kijker.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto