Delhaize en Foodmaker uit Oevel maken hun samenwerking structureel: de supermarktketen wordt de exclusieve "hoofdfranchisenemer" van het Foodmaker restaurantconcept in België en Luxemburg, en wordt verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van het netwerk.

Basis

Delhaize en Foodmaker (Oevel) werken al meer dan 10 jaar samen: de producten van Foodmaker zijn immers te vinden in alle winkels van de retailer en via de website.

Bovendien telt Delhaize 150 saladbars van Foodmaker, waar klanten hun eigen slaatje kunnen samenstellen.

De samenwerking wordt nu sterk uitgebreid, waarbij er een duidelijke rolverdeling is tussen beide partners. Delhaize wordt de exclusieve uitbater van het restaurantconcept en zal instaan voor de ontwikkeling van het bestaande netwerk. Foodmaker van zijn kant blijft verantwoordelijk voor de inrichting van de restaurants en de creatie van de gerechten.

Expansie

Nog dit jaar wil Delhaize drie nieuwe Foodmaker-restaurants openen, en de bedoeling is om vanaf 2022 jaarlijks een vijftal nieuwe restaurants aan het netwerk toe te voegen.

Wat de uitbating betreft ligt de focus van de supermarktketen nu op de nieuwe restaurants. "De bestaande restaurants zullen we later bekijken", zegt woordvoerder Roel Dekelver.

De eerste nieuwe locaties zijn ook al bekend, en de nadruk ligt duidelijk op zakelijke omgevingen. Zo komt er een nieuwe vestiging in het gebouw Covent Garden (Brussel-Noord), dat gehuurd wordt door de Europese Commissie. Verder zijn er onder meer plannen voor een restaurant in de nieuwe hoofdzetel van BNP Parisbas Fortis in Brussel.

Bezorging

Ten slotte willen beide partners ook de de thuis- en kantoorbezorgmarkt testen. Momenteel lopen de eerste experimenten al in dit verband, onder meer via Foodmaker Bascule (Ukkel).

"Voor ons is dit een gedroomde samenwerking", zegt Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker in Oevel.

"Delhaize en Foodmaker delen duidelijk dezelfde missie en willen gezonde voeding voor iedereen makkelijk en toegankelijk maken. Door deze samenwerking gaan we de mensen echt helpen om gezonder te eten." (retaildetail)  Foto : Lieven Vanlommel Foodmaker / Nnieuws.