Op de parking aan het Netepark is afgelopen weekend een dure Audi gestolen terwijl de eigenaar aan het zwemmen was.  'De 2 daders waren mogelijk niet aan hun proefstuk toe', zegt een woordvoerder van politie Neteland.  'We sluiten niet uit dat de daders op de parking van het zwembad in hun voertuig hebben zitten wachten tot er een wagen stopte die ze wel wilden ontvreemden, in  dit geval een Audi. Ze gingen dan gewoon binnen het complex om te zwemmen en volgden de eigenaar.  De criminelen forceerden de locker en namen de autosleutels en de waardevolle zaken mee.'

De recherche van politie Neteland onderzoekt de zaak. Via de bewakingscamera's in en rond het zwembadcomplex is een spoor ontdekt. Er is sprake van 2 verdachten.

3 jaar geleden  werd volgens een gelijkaardige werkwijze een dure wagen aan wellnesscenter Hezemeer in Laakdal gestolen. Aan de hand van camerabeelden op de parking en intern het complex konden Nederlandse dieven opgepakt worden.  Eenzelfde diefstal gebeurde vorig jaar aan het zwembad in Geel. (pol)