Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Distributiecentrum Lidl op ex-Henradsite : "Aanvraag omgevingsvergunning opnieuw ingediend"

Lidl

In samenwerking met Heylen Warehouses (Wim Heylen) en Molenwater Groep (Eddy Hendrickx)  uit Herentals wil het Duitse Lidl een nieuw duurzaam distributiecentrum op de oude Henradsite aan de Herenthoutseweg Herentals bouwen.  "Het meest duurzame distributiecentrum van de supermarktketen in België", klinkt het.

De projectpartners hadden in mei een vergunningsaanvraag ingediend. Na amper 3 maanden gebeurt dat dus opnieuw met heel wat aanpassingen.

 

De plannen zijn nu aangepast na adviezen en opmerkingen

"Het nieuwe DC zou het 6e Belgische distributiecentrum voor de smart discounter Lidl worden", klinkt het bij Lidl, Isabelle Colbrandt communicatie.  "De komst van de logistieke site zal zorgen voor zo'n 230 nieuwe jobs in de regio. Het is de eerste keer dat beide partijen een samenwerking aangaan.

Door te investeren in een zesde distributiecentrum wil Lidl zijn expansieplannen als smart discounter in België voortzetten en zo anticiperen in de markt van morgen.

Het logistieke knooppunt in Herentals zal gebouwd worden volgens de BREEAM* Outstanding normen, wat ervoor zorgt dat dit in het rijtje van de duurzaamste distributiecentra van het land komt te staan."

 

Werkgelegenheid : 230 jobs

"De komst van het nieuwe distributiecentrum betekent ook een flinke toename van de werkgelegenheid in de regio. Zo creëert het distributiecentrum zo'n 230 nieuwe jobs, waarvan een 200-tal binnen logistieke functies en 30-tal jobs bij ondersteunende diensten zoals HR, verkoop en IT.

Dit biedt de inwoners van Herentals en de omliggende Neteland-gemeenten kansen op werk dicht bij huis', klinkt het bij Lidl.

“Met de nieuwe vergunningsaanvraag hopen we tegemoet te komen aan de bezorgdheden die enerzijds werden geuit door adviesinstanties en een aantal bezwaarhebbenden anderzijds.”

Onder meer het stadsbestuur van Herentals moest advies geven, terwijl een buurtgroep protesteerde tegen de impact van het distributiecentrum zou hebben op het milieu en vooral de verkeersafwikkeling in de omgeving.

Het is aan de deputatie van de provincie Antwerpen om een beslissing over de vergunningsaanvraag te nemen.

 

194 vrachtwagens per dag : druk op mobiliteit en verkeersveiligheid

"In de nieuwe versie zijn onder meer elementen inzake hemelwateropvang aangepast, terwijl de akoestische studie werd uitgewerkt en bijkomende duiding is gegeven als antwoord op de ontvangen opmerkingen rond mobiliteit. Vanwege de aanpassingen is een nieuw openbaar onderzoek nodig, waarbij instanties opnieuw advies moeten geven en mensen via een bezwaarschrift opmerkingen kunnen formuleren.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met 20 september.

Volgens het opgemaakte mobiliteitseffectenonderzoek zou de site 252 autoverplaatsingen en 194 vrachtwagenverplaatsingen per dag met zich mee brengen."  (eh-pp)  Foto : projectontwerp © Architeam

Herenthoutseweg 235, Herentals, België

Lidl

Deel dit artikel