U bent hier

Dr. Toon Claes : 'We gaan uit van volledig herstel voor Wout van Aert'

Herentals | Neteland
29.07.2019 - 09.59u
Door: Herman Gezelle

Er komt stilaan een einde aan de lijdensweg van Wout van Aert na zijn zware val in de Tour-tijdrit in Pau. De 24-jarige renner van Jumbo-Visma mocht het AZ Herentals verlaten.

Wout werd vorige woensdag voor de 2e keer geopereerd na zijn valpartij in de tijdrit van de Tour. Het ging om een tweede hersteloperatie aan het spierweefsel. De voormalige wereldkampioen veldrijden verliet vorige week dinsdag het ziekenhuis in het Franse Pau, nadat hij er eerder al geopereerd werd. Hij werd per ambulance naar het AZ Herentals overgebracht om hier verder te herstellen.

Volgens de artsen zou hij nog zo'n 2 maanden langs de kant staan, al zou de revalidatie langer kunnen uitvallen dan aanvankelijk werd gedacht.

"Maandagochtend na de Tour, niet in een hotel in Parijs, maar in het ziekenhuis van Herentals. Het einde komt in zicht: mijn beenspieren herstellen langzaam maar zeker en eerstdaags mag ik naar huis", schreef Van Aert. "Hoog tijd om iedereen te bedanken voor de hulp en steun!"

Update 30/7 :

Jumbo-Visma laat op zijn website weten dat de medische staf van het team, samen met Dr. Toon Claes, uitgaat van volledig herstel voor Wout Van Aert.

Toch blijven ze voorzichtig en geven ze nog geen garanties.

"De omvang en de complexiteit van het letsel vragen om een trage, nauwgezette revalidatie", klinkt het. Er is nog geen zicht op wanneer en in welke mate de 24-jarige Lillenaar terug competitief zou zijn. Toch genezen de wonden goed en is er geen teken van infectie. Intensieve revalidatie wordt pas na 2 maanden opgestart, als het letsel voldoende geheeld is.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto