Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ellen Van Loy toont warm hart tijdens G-koers van Kaliber op Herentals Fietst & Feest

Kaliber

Bezoekers van Herentals Fietst & Feest mogen dit jaar heel wat vernieuwing verwachten. Zo is er de nieuwe naam voor het na-Tourcriterium van de G-sporters. Deze wordt omgedoopt tot de G-Koers van Kaliber, sponsor van het event. 
 

Het lokale maatwerkbedrijf dat inclusiviteit voorop stelt, wil de aandacht vestigen op het bijzondere talent van de deelnemers. Niemand minder dan Ellen Van Loy steekt de G-coureurs een hart onder de riem en zal de winnaars huldigen op het podium.

 

Iedereen verdient een podium 

'Zowel de beloftevolle dames, heren als G-sporters krijgen op donderdag 27 juli de kans om hun beste beentje voor te zetten op het zomerse wielerevent Herentals Fietst & Feest. Verschillende wielerwedstrijden volgen elkaar op en brengen mensen van alle leeftijden en talenten samen. 

“Dagdagelijks bieden wij werk aan meer dan 200 personen in kwetsbare situaties uit de regio Herentals. We stimuleren inclusiviteit en moedigen de G-sporters dan ook graag persoonlijk aan. Het is precies dezelfde aanpak die Kaliber dag na dag ook in eigen huis hanteert: kansen creëren voor medewerkers, elk met een eigen talent”, zegt Wim Dewindt, Algemeen Directeur van Kaliber Maatwerk.

 

Beloftevolle G-sporters van Kaliber

'Ook twee van Kalibers eigen maatwerkers nemen deel aan de wielerwedstrijd. Florian Sleeckx, Belgisch tijdritkampioen, nam vorig jaar al deel en werd toen knap derde. Zijn vriendin Chayene Goudar fietst dit jaar ook mee voor een plaats op het podium. “Onze G-sporters kunnen alle aanmoediging gebruiken. Bij deze dus een warme oproep om mee te komen supporteren op donderdag 27 juli om 14.30u op de Grote Markt in Herentals”, gaat Dewindt verder. 

Herentalse wielervedette Ellen Van Loy geeft alvast het goede voorbeeld, want zij zet achteraf de winnaars in de bloemetjes.

 

Kerkplein wordt Kampioenenplein van Kaliber

Er is ook heel wat randanimatie voor de kleinere bezoekers op Herentals Fietst & Feest. Het Kerkplein in de Kerkstraat wordt voor de gelegenheid omgedoopt tot een waar Kampioenenplein, waar iedereen een kampioen van Kaliber is! 

Bezoekers profiteren hier van een veilig afgeschermde zone waar kinderen van alle leeftijden naar hartelust kunnen spelen, sporten en meer. Een minigolfterrein, een parcours met gekke fietsen, circusinitiatie, drie springkastelen en grime maken het aanbod animatie heel divers. En wie dorst krijgt van zoveel plezier, kan terecht op het gezellige buitenterras. 

Zowel het Kampioenenplein als het terras zijn vrij toegankelijk. Een armbandje om aan de activiteiten deel te nemen is te verkrijgen voor 5 euro, inclusief een goedgevulde goodiebag om mee naar huis te nemen. Een initiatief dat Kaliber maar al te graag sponsort. 

“Naast een eigen plek, heeft het Kampioenenplein ook een eigen gezicht”, besluit Dewindt. “Het vrolijk lachende figuurtje Jaak Spaak is een weerspiegeling van het sportieve en kindvriendelijke karakter van het evenement. Op dit plein kan elk kind zich kampioen voelen.”

Kaliber G-koers op HFF

Kaliber G-koers op HFF

Grote Markt , Herentals, België

Kaliber

Deel dit artikel