We kunnen terug een pintje gaan drinken of lekker gaan eten, maar het is wel anders dan we het gewend zijn. Dat is ook zo voor de uitbaters van cafés en restaurants. Zo mogen er onder andere minder mensen binnen en ook buiten op de terrassen moet er minstens anderhalve meter ruimte zijn tussen de tafels en de stoelen.

'Om dat te kunnen compenseren, zullen de terrassen aan een aantal handelszaken in NIJlen groter zijn deze zomer. We overlopen even waar er iets verandert.

Aan café De Roskam worden twee parkeerplaatsen in de Nonnenstraat mee ingericht als terras.

Het terras van café Den Bonten Os wordt uitgebreid in de richting van de spooroverweg tot aan de haag aan de fietsenstalling. Er blijft minstens anderhalve meter voetpad vrij

Ook het terras van brasserie 't Wit Huys wordt groter, evenwijdig met het bestaande terras.

Bread Garden neemt aan de overzijde van de Gemeentestraat een stukje in van de parking ter hoogte van de pastorie

Café Bellevue in Kessel mag meer tafels en stoelen zetten in de autoluwe ruimte naast (achter) het oud-gemeentehuis.

Aan het Beekpark, op het voormalige voetbalveld van FC Sparka, komt er van 1 juli tot en met 13 september een zomerbar met de naam 'Calabria', elke week van woensdag tot en met zondag. Ook hier gelden uiteraard de regels van social distancing en hygiëne.'

Cafés of restaurants die nog een aanvraag willen doen voor een groter terras, kunnen daarvoor mailen naar jelle.verstrepen@nijlen.be of bellen via 03 410 02 11.