Tijdens de nacht van 31 december op 1 januari zet vervoersmaatschappij De Lijn 325 mensen in om feestvierders veilig naar hun bestemming te brengen. Dat meldt De Lijn in een persbericht. Volgens de vervoersmaatschappij kunnen heel wat feestvierders gratis gebruik maken van het oudejaarsnachtaanbod. Wie toch moet betalen, reist voor drie euro onbeperkt op oudejaarsavond en op 1 januari.

Om voor een verkeersveilig alternatief te zorgen, zet De Lijn tijdens oudejaarsnacht 230 voertuigen in op 134 trajecten. In een aantal gevallen gaat het om een gelegenheidstraject.

Heel wat mensen kunnen gratis de bus of de tram nemen dankzij de steun van hun gemeente of provincie. Een volledig overzicht van de deelnemende gemeenten, steden en provincies staat op de website van De Lijn.

Wie moet betalen, kan een oudejaarsnachtbiljet kopen van drie euro. Dat is geldig voor een onbeperkt aantal ritten op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag. Het oudejaarsnachtbiljet is op 31 december vanaf 18 uur te koop bij de chauffeurs van De Lijn. Abonnees rijden gratis tijdens oudejaarsnacht. De gewone vervoerbewijzen zijn dan ook geldig.

In de provincie Antwerpen zorgen 39 gemeenten, 3 districten en het Antwerpse provinciebestuur ervoor dat er feestbussen en -trams rijden op oudejaarsnacht. Het oudejaarsnachtbiljet is te verkrijgen in de deelnemende gemeenten en districten.

De volledige dienstverlening is te vinden op de website van De Lijn. Voor meer informatie over de feestbussen en -trams kunnen de reizigers terecht op het infonummer (070/22.02.00) en het Twitteraccount van De Lijn. Beiden zijn ook tijdens oudejaarsnacht bereikbaar.