Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fietsersbond Herentals en basisschool (W)onderwijs applaudisseren voor 400 fietsers tijdens Nationale Fietsapplausdag

Fietsersbond (W)Onderwijs

Vanmorgen vrijdag de dag voor #Wereldfietsdag, gaven vrijwilligers van de Fietsersbond, leerlingen en leerkrachten van basisschool (W)onderwijs samen applaus aan zo’n 400 fietsers tijdens de ochtendspits.

De applausactie vond plaats aan basisschool (W)Onderwijs net voor de start van de schooldag. Tientallen leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar, leerkrachten en vrijwilligers toverden een stralende glimlach op het gezicht van alle fietsers die hier voorbij reden op weg naar school of het werk.

"We zetten als school al enkele jaren in op een verkeersveilige schoolomgeving. Daarnaast moedigen we onze leerlingen aan om zoveel als mogelijk te voet of met de fiets naar school te komen", zegt Raf Stevens, adjunct-directeur van kOsh campus (W)onderwijs. "Met een ondersteunend applaus willen we hen een hart onder de riem steken."

Waarom een applausactie?

  • Omdat fietsers een dikke proficiat verdienen. Zij kiezen voor het slimste en gezondste vervoermiddel. Ook een grote dankjewel is op z'n plaats. Fietsers maken de wereld en zeker die drukke ochtendspits leefbaarder en plezanter.
  • Omdat wie zijn kind(eren) met de auto naar school brengt door het applaus misschien wel bedenkt: het kan ook anders.
  • Omdat we zo het Herentalse stadsbestuur een duidelijke boodschap geven: veilige fietsinfrastructuur matters. Er zijn veel fietsende kinderen en jongeren en die verdienen het veilig naar school te kunnen fietsen. In Herentals is er nog veel werk aan veiligere fietsroutes en veilige fietsinfrastructuur zodat nog meer ouders met een gerust hart hun kinderen naar school laten fietsen.'
  • Foto's Nina Berghmans/ NNieuws.
Fietsersbond (W)Onderwijs

Deel dit artikel