De Fietsersbond leeft  volop, ook in Keizerstad Herentals. Zondagnamiddag organiseerden ze een succesvolle fietstocht door de stad om extra aandacht te vragen voor de fietsschoolroutes die 1000-den kinderen dagelijks moeten afleggen.

Op die routes zijn er erg vaak nog knelpunten waar het stadsbestuur tot vandaag helemaal géén actie in ondernam. 

Ook burgemeester Mien Van Olmen en enkele schepenen fietsten mee. Zoals gebruikelijk met een nietszeggende reactie van de schepen voor mobiliteit (N-VA) Brandwijk : 'We zijn blij met de voorstellen, we gaan dit bekijken...'  Typisch N-VA-stijl.

'Moeten er weer eerst ernstige ongevallen gebeuren, schepen? Actie nu!', klinkt het bij de 150 deelnemers.

Slecht fietsrapport voor Hertals : 5/10!

Herentals kreeg in februari een 5/10 op z'n fietsrapport, de tweejaarlijkse bevraging van de Fietsersbond nationaal en de Vlaamse Stichting Verkeerskunde.

"Deze score stemt overeen met het gevoel dat fietsers hebben als ze in Herentals fietsen", zegt Wim Peersman, de nieuwbakken voorzitter van Fietsersbond Herentals.

"Er is nog véél werk om van Herentals een stad te maken waar je veilig en aangenaam kan fietsen. Voor de 1.000-den kinderen en jongeren die school lopen in Herentals zijn er héél wat gevaarlijke punten die ze moeten omzeilen. Het is onze missie om iedereen, en zeker onze kinderen, keizerlijk te laten fietsen in de Keizerstede.  Ook in Noorderwijk en Morkhoven blijven er knelpunten.

Deze score 5/10 is een vette onvoldoende, maar net als bij examens willen we het stadsbestuur een tweede kans geven tegen 1 september dit jaar", vervolgt Wim Peersman van Fietsersbond Herentals zondagmiddag bij aanvang van de Kidical Mass Bike Ride.

Aan het einde van de fietstocht kregen de burgemeester en schepenen een rapport met aanbevelingen over quick wins die gerealiseerd kunnen worden tegen september, de start van het nieuwe schooljaar.

Wordt vervolgd.  Foto's NNieuws/W. De Groof.