Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fietszone in centrum Herentals vanaf 1 juli : fiets niet inhalen, max. 30 km/u

fietsersbond foto

Vandaag maandag verandert de verkeerssituatie in het stadscentrum. Lokaal bestuur Herentals voert op heel wat plaatsen een fietszone in. Dat betekent niet enkel dat de snelheid overal is beperkt tot 30 kilometer per uur, maar dat autobestuurders fietsers daar niet mogen inhalen. Met de campagne #IkDoeMee roept de stad iedereen op om mee te werken.

Een fietszone heeft heel wat voordelen. Het inhaalverbod van fietsers en de snelheidslimiet van 30 kilometer per uur bevorderen de veiligheid van voetgangers en fietsers. De automobilist hoeft zich niet meer te haasten en kan in alle rust door het centrum rijden. Bovendien zorgt een minder snelle automobilist voor minder lawaai. Zo blijft het centrum bereikbaar voor iedereen, zowel voor handelaars als voor mensen die moeilijker te been zijn.

Het belangrijkste verschil is dat het tempo van de langzaamste weggebruiker het tempo in het centrum bepaalt. De stad wil dan ook niet enkel bestraffend optreden, maar pleit ook voor meer respect en hoffelijkheid in het verkeer.

 

Waar is de fietszone van kracht?

De fietszone is vanaf 1 juli van kracht in grote delen van het stadscentrum en in bepaalde segmenten van de wijk Wuytsbergen-Ekelen (Wuytsbergen tussen Peerdsbosstraat en Bakendonk, Vuilvoort en Vogelzang vanaf Wuytsbergen overgaand in Lenteheide). 

 
 
 
 
 
fietsersbond foto

Deel dit artikel