Foodmaker uit Oevel staat ook dit jaar op de Belgische festivals met een foodstand.
Je vindt ze terug op de festivalweides van Rock Werchter, Pukkelpop en Tomorrowland. Zoals altijd biedt Foodmaker het perfecte alternatief voor vettige festivalkost, met gezonde maaltijden zonder bewaarmiddelen maar vol groenten.

Dit jaar gaan ze weer een stap verder in hun zoektocht naar zero waste: het eetbaar servies waarin de maaltijden worden geserveerd is volledig afbreekbaar. Op die manier beperkt Foodmaker de afvalproductie op de festivals.

Een bewuste keuze, aldus Foodmaker CEO Lieven Van Lommel:
"Ik ga zelf elk jaar naar de grootste Belgische festivals, en erger me iedere keer opnieuw aan de enorme hoeveelheid afval. Met de keuze voor het eetbaar servies willen we ons steentje bijdragen aan milieubewustere festivals."

De vraag naar recycleerbare en herbruikbare verpakkingen stijgt ook, nu consumenten zich steeds bewuster worden van de schadelijke invloed van plastic op het milieu.

Na initiatieven als Mei Plasticvrij en de Plastic Attack acties, liet Vlaams Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege deze week ook al weten dat ze een verbod wil op plastic bekers en servies op festivals. Foodmaker levert alvast een stevige contributie. (pp)