Veel mensen zijn braaf in hun kot gebleven tijdens de lockdown, maar hebben er toch een mentale dip aan over gehouden. Of zijn een aantal kilo's aangekomen.

Nu de lockdown stilaan achter ons ligt en we volop kunnen uitkijken naar de zomervakantie, lanceert Foodmaker uit Oevel een 'Back-on-Track'-plan om ons fitter naar het begin van de vakantie te leiden.

Het is een veertiendaagse kuur met vier lekkere en gezonde maaltijden per dag, die Foodmaker in vier verschillende leveringen aan huis brengt. Denk maar aan een heerlijke havermout in de ochtend, een vegan wrap seitan Bahn Mi of een klassieke penne arrabiata als avondmaal.

De dagmenu's zijn samengesteld met een gelijke verdeling van vetten, eiwitten en koolhydraten, met een minimale dagelijkse behoefte aan groente en het assortiment is 100 % bio. Lekker gevarieerd en gezond smullen, zonder zelf achter de kookpotten te moeten staan.

Getest en goedgekeurd

Twintig kandidaten hebben het ‘Back-on-Track’-plan al getest en kuurden onder begeleiding van de sportdiëtist van Foodmaker. De resultaten mochten gezien worden: gewicht- en vetverlies en meer energie bij alle testers.

"De reacties van de mensen waren unaniem lovend,” zegt Lieven Vanlommel, CEO van Foodmaker. “Alle deelnemers voelden zich echt fit. Ik kuurde zelf ook mee, kreeg een geweldige mentale boost én verloor ook nog eens drie kilo.

Corona heeft ons nog meer doen inzien dat een sterk immuunsysteem super belangrijk is. Daarnaast ontzorgen we de Back-on-Tracker omdat ze niet zelf moeten koken. Elke dag krijgen ze een simpel maar lekker menu op tafel getoverd”, aldus Vanlommel. 

Samenwerking met voerdingsexpert Patrick Mullie

De 'Back-on-Track'-kuur is niet zomaar een verzameling van Foodmaker producten. Het concept werd een aantal jaren geleden ontwikkeld in samenwerking met Patrick Mullie, voedingsexpert van de VUB.

"Door ons druk leven hebben we de tijd niet meer om ingewikkelde dieetschema's te volgen, met boterhammetjes-en-smeerkaas wegen... Met de ‘Back-on-Track’-kuur van Foodmaker verlies je niet alleen lichaamsgewicht, maar vooral vetkilo's. In een test op twintig personen verloren de deelnemers tot zes kg lichaamsvet (afhankelijk van het startgewicht), en minder dan één kg spiermassa", legt Patrick Mullie uit.

1600 à 1800 kcal per dag

Back-on-Trackers krijgen met de maaltijden van Foodmaker tussen de 1600 en 1800 kcal per dag binnen. Foodmaker adviseert om de maaltijden te spreiden en drie van de vier maaltijden tijdens de dag te nuttigen met ‘s avonds een warme maaltijd.

Hierdoor krijgen de kuurders voldoende calorieën binnen voor de activiteiten doorheen de dag. Een extra stuk fruit mag overdag, en ’s avonds eventueel nog een magere yoghurt met of zonder fruit. 

Back-on-Trackers die naast gezonde voeding extra willen bewegen, kunnen inspiratie halen uit de workoutvideo’s van de personal trainer van Foodmaker. De video’s zijn te vinden op het YouTubekanaal van Foodmaker.

De ‘Back-on-Track’-kuur start al vanaf €115 met een proefpakket (24 maaltijden). Een volledige kuur van 14 dagen (48 maaltijden) kost €199, en kan vanaf vandaag besteld worden via de website van Foodmaker: www.foodmaker.be