Foodmaker uit Oevel heeft donderdag z'n eerste vestiging in Frankrijk geopend. Dat gebeurde in de hoofdstad Parijs, niet zover van de Eiffeltoren. "Het was er meteen volle bak en we plannen hier nu al een tweede filiaal", zegt CEO Lieven Vanlommel aan de telefoon vanuit Parijs.

"Ik kwam als kind veel in Parijs omdat de zus van mijn moeder er woonde. Ik ken de stad dus vrij goed", vertelt Vanlommel. "Daarnaast is Frankrijk voor ons, als StarMeal, op dit moment onze grootste afzetmarkt. In Parijs zijn ze op dit moment sterk op zoek naar kwaliteit en dan komen wij met Foodmaker als geroepen.

In ons filiaal hebben we een saladebar koud en warm, warme maaltijden, een dessertenbuffet, een sappenbar, koffie,..."

Uitbreiding in Oevel

De vestiging is ondergebracht in een shoppingcenter in het 17e arrondissement. Het contract loopt via Monoprix. Met dezelfde retailer start Foodmaker dit jaar nog 84 mobiele saladebars in supermarkten op in Parijs.

In zo'n mobiele saladebar vullen klanten à la carte een kartonnen doosje met keuze uit 19 soorten salades met toppings en dressings. Met Delhaize heeft Foodmaker in België al 110 van dergelijke saladebars.

Voor het einde van het jaar wordt het concept opgestart in Nederland en ook voor Duitsland staan er 50 op de planning.

Het gaat dus razendsnel voor Foodmaker.

De productie blijft in Oevel, waar de onderneming sinds april vorig jaar in de voormalige gebouwen van Ben Fresh is gehuisvest. "Met 250 mensen werken we er op een ambachtelijke manier aan onze producten", aldus nog de CEO.

"Het gaat zo snel dat we momenteel al plannen om bij te bouwen in Oevel. Die uitbreiding was na 5 jaar gepland, maar het gaat nu een stuk sneller."

Op dit moment zijn er 12 eigenlijke Foodmaker-vestigingen. Volgende maand opent een 13e bij het hoofdkantoor van Engie in Brussel, die ook voor mensen van buitenaf toegankelijk zal zijn. (MIK- Paul Huysmans - pb)

Foto's Nnieuws archief : CEO Lieven Vanlommel in StarMeal Oevel en Foodmaker Brussel / Guy Verellen.