U bent hier

Foodmaker Oevel lanceert onbemande shops: 'Gezonde oplossing voor de hybride werkplek'

Internationaal | Kempen regio | Neteland | Vlaanderen | Westerlo
07.09.2021 - 16.14u
Door: Herman Gezelle

De mix van thuis- en kantoorwerk vergt een nieuwe kijk op het bedrijfsrestaurant. Foodmaker uit Oevel ontwikkelt slimme én gezonde alternatieven voor de verguisde snackautomaat, met de smartphoneapp in de rol van gezondheidscoach.

Het nieuwe werken

"In volle coronacrisis hebben we de stap gezet van offline naar online, door onze gezonde maaltijden aan huis te bezorgen. Nu leggen we opnieuw de brug naar offline", zegt CEO en stichter Lieven Vanlommel van Foodmaker Oevel.

Het nieuwe werken vergt immers ook een nieuwe visie op bedrijfscatering. "Morgen verdwijnt misschien het traditionele kantoor of het traditionele bedrijfsrestaurant, maar mensen gaan wel naar werkomgevingen blijven komen, enkele uren per dag of enkele dagen per week.

En ook al weten bedrijven niet meer vooraf hoeveel mensen er naar het gebouw zullen komen, toch willen ze medewerkers meer kunnen aanbieden dan enkel een ongezonde snoepautomaat."

Foodmaker bedacht daarom een oplossing voor werkplekken die hun mensen gezonde voeding willen aanbieden. "We hebben een onbemande shop ontwikkeld, die eigenlijk een 'light' versie is van het bedrijfsrestaurant waarin doorgaans drie tot vier mensen werken.

In Rotterdam en Parijs hebben we al kleinere shops met één medewerker, een volgende stap is de volledig onbemande shop: zo kunnen we onze producten aanbieden met een heel lage operationele kost en toch toegankelijk voor iedereen. Je neemt een product naar keuze en je betaalt met onze app."

Gezondheidscoach

Een andere variant is de 'slimme koelkast' die online en offline weer aan elkaar koppelt: "Je kan vooraf online een menu bestellen, dat we dan voor je klaar zetten.

Je scant de QR code op de koelkast met de Foodmaker app om hem te ontgrendelen en je bestelling te nemen."

Die smartphoneapp groeit trouwens uit tot een echte persoonlijke gezondheidscoach.

"Uit tests blijkt dat consumenten dat erg interessant vinden. De meeste mensen weten eigenlijk niet wat ze nu best zouden eten. Wij coachen mensen vanuit een wetenschappelijke achtergrond: onze algoritmes helpen je de goede keuze te maken op basis van je gegevens en je voorkeuren.

Je wil bijvoorbeeld vegan of glutenvrij eten? Dan adviseren wij het geschikte product. Heel handig is ook een functie die je eraan herinnert dat je tijdig een glas water moet drinken.

Mensen drinken te weinig, ze vergeten het, maar met onze reminders drinken ze tot twee keer zoveel."

Recordomzetten

"We bieden hiermee een oplossing voor het hybride kantoor. Als medewerkers twee dagen per week thuiswerken, dan heeft de kantine nog maar 60% van de omzet. Er zijn 2200 bedrijven met een keuken in België.

Daarvan zal minstens 10% het roer omgooien. Dus je spreekt al snel over 200 locaties die een oplossing nodig hebben. We merken het sinds de heropening van de kantoren begin september: we draaien recordomzetten, bijvoorbeeld bij Engie: mensen zijn weer op het werk en willen gezond eten, maar de keuken is dicht."

De eerste onbemande shop staat al in Nederland bij Appèl Catering en de volgende 5 komen er al aan.

"Ik verwacht een enorme piek in zulke onbemande shops, als gezond alternatief voor snoepautomaten. Niet alleen op kantoren, ook op scholen bijvoorbeeld."

Beide concepten installeert Foodmaker ook in de RetailHub, het kennis- en belevingscentrum van RetailDetail in Shopping Stadsfeestzaal in Antwerpen. Medewerkers, bezoekers en deelnemers aan de events kunnen er gebruik van maken. (foodmaker/LV)  Foto : CEO en stichter Lieven Vanlommel van Foodmaker Oevel met Kim Clijsters in Foodmaker Brussel / Nnieuws/Guy Verellen.

imageMeer nieuws

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.01.2022 - 08.12u

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto