U bent hier

Foodmaker uit Oevel sluit megadeal in Nederland

Internationaal | Kempen regio | Westerlo
05.02.2021 - 19.15u
Door: Lex Verellen

Foodmaker uit Oevel, de gezonde restaurantketen en producent van ultraverse maaltijden, gaat een samenwerking aan met de cateringservice Appèl. Foodmaker wordt hun exclusieve partner voor de b2b-markt.

Dit betekent dat er de komende twee jaar maar liefst 30 restaurants van Foodmaker bijkomen in Nederland. De eerste opening staat gepland voor maart 2021 in het Erasmusziekenhuis in Rotterdam.

Ook in België wilt Foodmaker restaurants openen in bedrijven en gaat het de strijd aan met grote cateraars zoals Sodexo en Compass. "Binnen twee jaar hebben we ook in België 30 restaurants in kantoren of bedrijven", vertelt Lieven Vanlommel, Founder en CEO van Foodmaker.

Dit jaar nog 5 nieuwe restaurants

Appèl is al jaren een autoriteit in de Nederlandse cateringwereld en bedient meer dan 650 bedrijven en onderwijsinstellingen.

Foodmaker en Appèl hebben het plan om dit jaar nog vijf restaurants om te vormen tot het 'Foodmaker'-concept. In de komende twee jaar moeten dat er 30 nieuwe worden. Welke locaties dat gaan zijn, wordt momenteel nog bekeken.

"Het is een gedroomde samenwerking," zegt Lieven Vanlommel, oprichter en CEO van Foodmaker. "We kennen elkaar al enkele jaren en er was meteen een klik tussen ons. We delen dezelfde waarden en willen de beste vriend van onze klanten zijn. We zijn nu ook relevanter dan ooit.

Mensen hebben nood aan gezonde voeding en transparantie en dit partnership gaat hen dit geven."

Algemeen directeur van Appèl Hans Van Veen beaamt dit: "Wij zien de samenwerking met Foodmaker als een unieke kans om onze opdrachtgevers en gasten te voorzien in een snel, maar bovenal lekker en gezond assortiment, om zo bij te dragen aan de vitaliteit van de werknemers."

Niet aan proefstuk toe

Foodmaker is in Nederland niet aan zijn proefstuk toe. Het heeft al 5 jaar een restaurant in Den Haag en deze week opende Foodmaker de deuren in de bekende Weena-Zuid straat in Rotterdam.

Beide locaties heeft het in eigen beheer. Binnenkort komt er dus een derde vestiging in het ziekenhuis in Rotterdam, in samenwerking met cateraar Appèl.

Kansen na de crisis

Foodmaker wordt momenteel hard getroffen door de COVID-19-pandemie maar ziet enorme kansen aan de horizon. Het blijft zijn concept dan ook verder uitrollen.

"De vraag naar verse en gezonde voeding op de werkvloer is enorm sinds de crisis," zegt Vanlommel. "In België hebben we onder andere bedrijfsrestaurants in de hoofdkantoren van Proximus en Engie die het zeer goed doen. Wij merken een duidelijke mentaliteitswijziging bij de werkende mens.

Lieven vervolgt: "De klassieke vidé-friet wordt meer en meer vervangen door een gezonde maaltijd. De traditionele bedrijfsrestaurants waar chefs à la minute staan te koken zie ik verdwijnen in 'het nieuwe normaal'.

Wij kunnen vanuit onze centrale keuken grote volumes aan hoge kwaliteit aanbieden waardoor de operaties in de restaurants veel efficiënter worden. Het is nu het moment om onze nek uit te steken.

We kijken er nu al naar uit om samen met onze nieuwe partner de Nederlanders aan hun dagelijkse portie groenten te helpen."

imageMeer nieuws

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'

Voka : 'Starters zorgen voor 7.800 nieuwe jobs in Mechelen en Kempen'
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 18.01.2022 - 08.12u

Icoon Jules Müller overleden (93)

Icoon Jules Müller overleden (93)
Herentals | Neteland 17.01.2022 - 19.43u

Overlegcomité komt vrijdag opnieuw samen

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 19.33u

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven

14,3 miljoen euro extra om binnenvaart een boost te geven
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 17.01.2022 - 17.13u

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker

Provincie Antwerpen zet glastuinbouwsector in de kijker
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen 17.01.2022 - 16.49u

Loos brandalarm in Kleerroos

Loos brandalarm in Kleerroos
Herentals 17.01.2022 - 12.11u

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'

HIK CVO : 'Klaar voor 2022, klaar voor een frisse start'
Geel | Herentals | Kempen regio | Neteland 17.01.2022 - 11.10u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto