LON Voka Kempen West organiseerde vanavond in Frame21 'The Garage' haar druk bijgewoonde 'Verloren Donderdag' nieuwjaarsreceptie. Jarenlang hield het Lokaal Ondernemersnetwerk Kempen-West z'n jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst op Verloren Maandag. Dit jaar maakten ze er een 'verloren donderdag' van met de traditionele worstenbroden en appelbollen, made by Cédric van Link21.

'Ik wil het vanavond uitdrukkelijk niet hebben over de files, over de verkiezingen, over het ondernemers- en consumentenvertrouwen', zegt voorzitter Frederick Jonckheere. 'Néén, ik wil het vanavond hebben over ménsen.'

'Naar onze 130 medewerkers geluisterd'

'Met ons eigen bedrijf, Groep Kerkstoel zijn we eind vorig jaar een project opgestart rond onze Employer Brand of zoals ze in Nederland zo mooi zeggen 'Ons merk van het werk'.  Het vertrekpunt van dit project hield in dat we eerst en vooral naar onze 130 medewerkers hebben geluisterd.  

In workshops waarin wij nu niet eens vergaderden, informeerden of co-creëerden.  Néén, waarin we simpelweg aan onze mensen vroegen wat er goed is aan werken bij Kerkstoel, maar vooral wat er minder goed is aan werken bij ons. 

Uit die workshops is gebleken dat er bij onze medewerkers zoveel betrokkenheid, zoveel inzet, enthousiasme en vertrouwen in ons specifiek bedrijf zit, en zeker ook in onze regio.  

'The best is yet to come', zolang we maar vertrouwen blijven hebben in dat enorme potentieel.    
Hoe gaan we dat doen? In ieder geval alles STUPID SIMPEL houden.   Door elkaar elke 2e donderdag van de maand te kunnen ontmoeten op onze ViaVoka’s hier in de Frame 21.

VIA VOKA's: boeiend klankbord

Jullie kunnen die VIA VOKA’s gebruiken : om een klankbord te zoeken, om nieuwe partners te zoeken (zij het dan klanten, leveranciers en/of medewerkers), of om gewoon een pint te komen drinken.

We blijven ook de nieuwe lokale bestuursploegen, hier vandaag voltallig aanwezig, alle vertrouwen geven.  We bieden ze alle inzet en hulp aan om de lokale uitdagingen die op tafel liggen aan te pakken.  Met wat gezond boerenverstand komen we al een heel eind ver. 

Tot slot zullen we onze maatschappelijke rol niet vergeten. Vanaf nu gaan we elk jaar tijdens onze nieuwjaarsreceptie een lokale organisatie die zich inzet voor MENSEN uitnodigen om hun verhaal te doen.

We starten dit jaar met Vzw De Dorpel uit Herentals. Zij zetten zich met hart en ziel in voor hen die het in onze maatschappij heel wat moeilijker hebben,' besluit Frederick Jonckheere.

De bekendmaking van de laureaat LON Voka West volgt later.

Guy Verellen / Nnieuws.