U bent hier

Gault&Millau : 'Bistro Julienne na 6 maanden al 13/20 en een Toque'

Herentals | Vlaanderen
06.11.2018 - 15.48u
Door: Herman Gezelle

Bistro Julienne in Noorderwijk heeft na 6 maanden van de gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau al een opvallend hoge score van 13/20 en een Toque verkregen.

'Het doet enorm deugd voor ons team dat we nu na 6 maanden opening, al bij de groten horen', lachen fiere zaakvoerders Marcella Van Looy en Wilfried Broeckx. 'Dankzij de energieke inzet van ons tof personeel en hun dagelijkse aandacht voor de details, hebben we de inspecteurs van Gault&Millau kunnen overtuigen. 

Deze vakmensen komen trouwens anoniem langs en evalueren. Bistro Julienne gaat op de ingeslagen weg verder.  Mooi toch dat de beoordeling eindigt met 'Wij komen terug!'.

Het verdict van de inspecteurs in Gault&Millau : 

'Na hun gasten ruim 20 jaar als feestondernemers verwend te hebben, vonden Marcella Van Looy en Wilfried Broeckx het tijd voor een radicale ommekeer. Ze lieten hun feestzaal Daemshof luxueus verbouwen tot een hedendaagse verzorgde bistro met veel licht, een mooi terras en een parking voor de deur.

Zo zetten lekkere amuses - plakjes pulpo en tempura van zomergroenten met yoghurtdip - meteen de goede toon.

Daarna ervaren we hoe lekker koningskrab kan smaken: het lauwe krabvlees wordt in de poot geserveerd en krijgt de gepaste begeleiding van olijfolie, peterselie en bieslook. Ook tagliatelle met in boter gebakken portobello, parmezaan en courgette pleziert door de verfijnde uitvoering. Afsluiten doen we met ijs op basis van schapenmelk en lokale aardbeien.

Wij komen terug!', besluit Guide Gault&Millau.

Gault&Millau

De gids Gault&Millau bevat beoordelingen van restaurants, door middel van symbolische koksmutsen (toques) en hotels, en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. De gids geldt als een concurrent van de Michelingids.

Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', 'Restaurant van het Jaar' en 'Hotel van het Jaar'.

Guy Verellen/ foto's Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto